Radikale efterlyser svar fra S: Hvor skal pengene komme fra

Danskerne bør indstille sig på flere år på job, mener De Radikale. Det skal sikre penge til uddannelse.

Center må afvise truede unge indvandrere Sofie Carsten Nielsen Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Center må afvise truede unge indvandrere Sofie Carsten Nielsen Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Det er fint at ville investere i uddannelse, men Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, skylder et svar på, hvordan man sikrer en stærk dansk økonomi i fremtiden.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraternes tidligere regeringsmakker, De Radikale, på et interview med S-formanden i Berlingske søndag. Her opfordrer Mette Frederiksen Dansk Folkeparti til at indgå en alliance mellem S og DF.

Den skal hindre, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kan finde flertal for at lette topskatten, når han til efteråret skal gennemføre, hvad der tegner til at blive et ordentligt brag af økonomiske forhandlinger.

De penge, der måtte være, skal gå til velfærd og uddannelse, lyder det fra Mette Frederiksen.

Selv om De Radikale ikke er imod at sænke topskatten, glæder næstformanden for den radikale folketingsgruppe, Sofie Carsten Nielsen, sig alligevel over udmeldingerne.

- Det er glædeligt, hvis de nu vil investere i uddannelse. Men for at gøre det, skal man sikre en stærk økonomi. Der mangler jeg svar på spørgsmålet om, hvad vi skal leve af, siger hun.

- For os er svaret at have mod til reformer. Det kunne man blandt andet gøre ved, at vi, der kan, arbejder lidt længere.

Det er allerede aftalt, at pensionsalderen skal hæves, men De Radikale mener, at det bør ske hurtigere end planlagt. Det vil ifølge beregninger fra Finansministeriet have en positiv effekt på den offentlige økonomi.

Mette Frederiksen afviser dog over for Berlingske, at senere tilbagetrækning er vejen frem. Alligevel mener Sofie Carsten Nielsen, at de to partier er enige om meget.

- Jeg tror, vi er meget enige om det, vi gerne vil investere i, siger hun.

- Men vi mangler nogle svar fra Socialdemokraterne om, hvordan vi får råd til det og får mulighed for at skabe en stærk økonomi.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.