Radikale: Grønne bilister skal forkæles

De Radikale vil belønne miljørigtige bilister med gratis parkering og lavere registreringsafgift.

Radikale: Grønne bilister skal forkæles

Skift den gamle benzin-sluger ud med en moderne miljøbil.

Sådan lyder opfordringen fra De Radikale, som nu vil belønne de miljørigtige bilister med gratis parkering og lavere registreringsafgift, rapporterer DR Nyheder.

- Vi vil gerne lave en pakke, så vi kan få hul på det her, fordi vi kan se, at transporten tegner sig for 25 procent eller mere af vores CO2-udledning og bare stiger og stiger, siger partiets klimaordfører, Rasmus Helveg Petersen, til DR Nyheder.

Det er ejere af det, som De Radikale kalder "supermiljøbiler", der skal forkæles - det vil sige særligt energieffektive biler, der udleder mindre end 65 gram CO2 per kørt kilometer og har minimal partikeludledning og støj.

De skal blandt andet kunne parkere helt gratis og slippe for registreringsafgiften frem til 2015.

Desuden vil partiet helt omlægge afgiftssystemet, så benzinslugere bliver dyrere, og miljøbiler bliver billigere.

- Vi vil gerne lave registreringsafgiften om, så den følger det udslip, som bilerne har, siger Rasmus Helveg Petersen til DR Nyheder.

Regeringen og Folketinget skal til efteråret fordele 70 millioner kroner til grøn transport, og De Radikale vil blandt andet ved lov tvinge tankstationer til at opstille ladestationer til elbiler.

- Vi må se i øjnene, at vi kommer gennem en revolution af det, vi putter i bilerne, og der tror jeg, vi bliver nødt til at skubbe lidt på tankstationerne for at få dem til at tilbyde el, siger Rasmus Helveg Petersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.