Radikale: Håber at kunne redde retshjælp

Retssikkerhed skal ikke være et spørgsmål om størrelsen af pengepungen, lyder det fra radikal retsordfører.

Radikale: Håber at kunne redde retshjælp

Det er et meget stort problem, når hver tredje tilskudskrone til danskernes gratis retshjælp forsvinder som følge af næste års finanslov, som regeringen har vedtaget sammen med Venstre og De Konservative.

Sådan lyder det fra regeringspartiernes egne rækker hos folketingsmedlem og radikal retsordfører Jeppe Mikkelsen (R).

Retshjælpskontorerne bruges af borgerne til at få hjælp med alt fra huslejekontrakter til købekontrakter, og derfor er det problematisk at spare på området, lyder det.

- Det er et meget stort problem. Jeg har kontakt med mange retshjælpsorganisationer og besøgt en række af dem, der sagtens kan se, at det er et kæmpe stort problem, fordi det kan komme til at gå ud over nogle af de svageste i vores samfund, siger Jeppe Mikkelsen.

Den radikale retsordfører vil undersøge muligheden for at undgå, at der skæres i tilskuddet til retshjælpen. I den forbindelse inviterer han gerne regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, til en snak om sagen.

- Som jeg læser det, er Enhedslisten interesseret i det her, så det er meget muligt, at det kan gå hen og blive oplagt, siger Jeppe Mikkelsen.

Jeppe Mikkelsen vil gerne forsøge at forlænge bevillingen til retshjælpsinstitutionerne, fordi der er åbnet nye, og der er startet nye projekter i de eksisterende af dem.

Hvis pengene ikke ender med at komme retur til retshjælpsinstitutionerne, mener retsordføreren det er klart, at det kommer til at have en stor negativ konsekvens.

- Det er ikke godt for retssikkerheden i Danmark. Det skal ikke komme an på pengepungens størrelse, om man kan navigere i retsvæsnet, og derfor er det nødvendigt, at vi har gode retshjælpsorganisationer, pointeres det af retsordføreren.

Regeringen, Venstre og De Konservative har sat godt 14 millioner kroner af til borgernes gratis retshjælp, hvor der de sidste to år er sat 21,7 millioner kroner af.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.