Radikale kalder nuværende dagpengeregler for rimelige

De Radikale mener, at forholdet mellem genoptjening og støtte i dagpengesystemet er "rimeligt" i dag.

Det nuværende dagpengesystem er "som udgangspunkt" rimeligt, både når det gælder støtteperioden og retten til at genoptjene dagpenge.

Sådan lyder det fra De Radikale, efter at LO og FTF - der i øvrigt sidder i netop dagpengekommissionen - onsdag har præsenteret forslag, der markant skal sænke antallet af ledige, der opbruger retten til dagpenge.

Det skal blandt andet ske ved i højere grad at lade projektansættelser og andre kortere jobforløb give ret til dagpenge.

Socialdemokraterne har taget imod forslaget fra fagbevægelsen ved at sige, at "langt, langt færre skal falde ud" af et nyt dagpengesystem, men De Radikales gruppeformand, Camilla Hersom, vil hellere give kommissionen arbejdsro.

- Vi har bedt dagpengekommissionen komme med bud på et moderne dagpengesystem, der passer til det samfund, vi lever i. Og vi vil afvente kommissionens anbefalinger, før vi tager den politiske drøftelse, siger hun.

Efter at have understreget det nødvendige i, at kommissionen får arbejdsro, tilføjer hun dog:

- Men når det er sagt, er vores udgangspunkt, at forholdet mellem genoptjeningsperioden og støtteperioden er rimelig, som det ligger nu.

Spørgsmål: Er jeres udgangspunkt, at den nuværende dagpengereform er god nok?

- Nej, vores udgangspunkt er, at forholdet mellem genoptjening og ydelsesperiode er rimelig ved, at man kan arbejde fire måneder om året i tre år og på den måde genoptjene retten til dagpenge.

- Men vi har også klart sagt, at indfasningen var for hård, og derfor har vi nedsat dagpengekommissionen. Og det ville ligne Det Radikale Venstre meget dårligt, hvis vi kom med forslag, inden, kommissionen var færdig med arbejdet, siger Camilla Hersom, gruppeformand for De Radikale.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.