Radikale ønsker bred aftale om boligskatten

Morten Østergaard (R) vil hellere bruge penge på at sænke skatten på arbejde end boligskatten.

Folketingets åbning Foto: Scanpix/Ida Guldbæk

Folketingets åbning Foto: Scanpix/Ida Guldbæk

Vi skabte selv skattestoppet i 2001, men det har vist sig langtfra at være godt nok. De ord fra Lars Løkke Rasmussens åbningstale i Folketinget tirsdag vækker glæde hos De Radikales formand, Morten Østergaard.

- Det var det endelige dødsstød til Anders Foghs boligskattestop, siger partilederen.

På trods af skattestoppet på ejendomsskatten er boligskatterne samlet steget med 18 milliarder kroner siden 2001. Det skyldes, at skattestoppet kun gælder ejendomsværdiskatten, men ikke grundskylden.

Derfor vil regeringen onsdag fremlægge et nyt udspil om boligskatten og et forslag til et nyt vurderingssystem.

Den radikale leder vil se forslaget, før han udtaler sig mere konkret, men holder sig åben over for at lave en aftale med regeringen om boligskatten.

- Pengene kan kun bruges en gang, og vi synes fortsat, at det er vigtigere at lette skatten på arbejde, end det er på bolig.

- Men vi vil også gerne have en bred aftale om et boligskattesystem, hvor vi på den ene side ikke udhuler boligskatterne, og på den anden side ikke oplever den utryghed, der har været i årevis, siger Morten Østergaard.

Ifølge regeringens forslag skal ingen nuværende boligejere komme til at betale mere end med de nuværende skatteregler. Desuden vil mange ifølge Lars Løkke Rasmussens tale komme til at betale mindre.

Regeringen lægger op til både at sænke satserne for ejendomsværdiskat og grundskyld.

Morten Østergaard er klar til at forhandle med regeringen om en 2025-aftale. Men der er flere ting punkter, hvor han er uenig med statsministerens linje.

- Løkke holdt på mange måder en flot tale, men hvis man vil skære på uddannelse, forskning og den grønne omstilling, så lever man ikke op til de flotte ambitioner.

- Der er stadig en del at forhandle om, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst