Radikale: Venstres brug af jobtal er noget vrøvl

Venstre tegner et forkert billede af, hvem der har fået de job, der er skabt, mener Sofie Carsten Nielsen.

Sofie carsten Nielsen, her med potentielle radikale vælgere på gågaden i Aarhus lørdag: - Venstre nedgør i realiteten de herboende udlændinge. Foto: Joachim Ladefoged/POLFOTO

Sofie carsten Nielsen, her med potentielle radikale vælgere på gågaden i Aarhus lørdag: - Venstre nedgør i realiteten de herboende udlændinge. Foto: Joachim Ladefoged/POLFOTO

Det er noget vrøvl, når Venstre påstår, at de job, regeringen har skabt, hovedsageligt er gået til udlændinge. Desuden skal det stå virksomheder frit for at vælge udenlandsk arbejdskraft. Det mener uddannelses- og forskningsminister, Sofie Carsten Nielsen (R).

- Vi vil ikke være med til at nedgøre udlændinge, der arbejder i Danmark, sådan som Venstre gør nu, siger hun.

- Uanset om det er indvandrere, der har været her i mange år, eller om det er nye udlændinge, så er vi rigtig glade for deres bidrag. Dansk økonomi er afhængige af det, siger Sofie Carsten Nielsen.

Venstre bygger sin kritik på tal fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA). De viser, at der var 6500 færre danske statsborgere i job i fjerde kvartal 2014 i forhold til samme periode 2011, da regeringen trådte til.

DA's tal viser også, at der i første kvartal i år blev skabt 10.000 job, uden at man ved præcis, hvem der har fået de job.

Men Sofie Carsten Nielsen mener, at Venstres udlægning af tallene tegner et forkert billede.

- Det er helt banalt noget vrøvl. Kigger man på sidste år er 29.000 kommet i arbejde. De bor alle sammen i Danmark. 11.000 har dansk oprindelse. Resten kommer så et andet sted fra, men de er en del af vores samfund, siger hun og henviser til den seneste økonomiske redegørelse.

Den radikale minister mener, at Venstre svigter de danske arbejdsløse, hvis de begynder en heksejagt på ansættelser af udenlandsk arbejdskraft.

- Hvis vi stopper muligheden for tiltrække den arbejdskraft, som virksomhederne har brug for, så flytter de, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Så får vi mindre vækst i Danmark. Og så får vi ikke råd til at investere i uddannelse, i understøttelse af arbejdsløse og udviklingen af de tilbud, der skal få ledige tilbage i arbejde. Det er ikke godt for nogen, siger hun.

DA har hentet tallene ved sammenkøre data fra Danmarks Statistik og fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, afviser blankt kritikken, som hun kalder en "bevidst radikal misforståelse".

- De udlændinge, der kommer til Danmark for at arbejde, er selvfølgelig velkomne. Men der er ikke noget galt i, at man som dansk politiker synes, at det vil være en fordel, hvis de 800.000, der er på offentlig forsørgelse, kommer ind på arbejdsmarkedet, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.