Radikale vil lempe afgifter på elbiler

Elbiler bør være billigere, siger De Radikales politiske ordfører Lotte Rod, som igen vil lempe afgifterne.

RB PLUS Klimaråd: Afgifter hindrer grøn omstilling Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

RB PLUS Klimaråd: Afgifter hindrer grøn omstilling Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt

Salget af elbiler er styrtdykket så stejlt, at De Radikale igen vil lempe afgifterne, som partiet har indført med Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. Afgiften skal indfases over fem år.

Det fastslår De Radikales fungerende politiske ordfører, Lotte Rod. Hun vil lempe afgifterne, fordi partierne har regnet med, at der i år sælges 1800 elbiler, men salget har svigtet.

- Vi vil sætte afgiften ned på elbiler. Sidste år fandt vi penge, som skulle gøre det billigere at køre elbil. Nu kan vi se, at der ikke er solgt så mange, som vi regnede med. De penge kan vi bruge til at gøre det billigere at købe elbiler, siger Lotte Rod

I juni i år faldt salget af elbiler med to tredjedele, og det samlede fald i årets første syv måneder er 77 procent. Det svarer til 245 elbiler mod 1068 i samme periode sidste år, viser tal fra De Danske Bilimportører.

Før slap elbiler helt for afgifter til gavn for købere af de helt dyre premiumbiler som Tesla.

Spørgsmål: - Nogle kritiserer, at rige bilister sparer mest i afgift på dyre elbiler som Tesla. Vil De Radikale især gavne de rige bilister?

- De Radikale fik med i aftalen sidste år, at det bliver billigere at købe små elbiler og brintbiler. Hvis vi bruger penge til at gøre elbilerne billigere, så bliver det nemmere for almindelige mennesker at kunne købe en elbil, siger Lotte Rod

Skatteministeriet skønnede i foråret, at der sælges 24.100 elbiler indtil 2020 trods afgifter, mens Energistyrelsen venter, at der kun sælges 1000 elbiler i perioden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.