Radio24syv kan indtil tirsdag kræve svar om dabudbud

De tre radiokanaler, der bød på ny dabkanal, kan stille spørgsmål til Radio- og tv-nævnet, men ikke klage.

Radio24syv med programcheferne Michael Bertelsen (tv) og Mads Brügger (th) tabte sammen med DK4 Radio tirsdag et udbud om en ny dabkanal, som radiokanalen Loud vandt. Indtil næste tirsdag kan alle tre kanaler stille spørgsmål til Radio- og tv-nævnets afgørelse.

Radio24syv med programcheferne Michael Bertelsen (tv) og Mads Brügger (th) tabte sammen med DK4 Radio tirsdag et udbud om en ny dabkanal, som radiokanalen Loud vandt. Indtil næste tirsdag kan alle tre kanaler stille spørgsmål til Radio- og tv-nævnets afgørelse.

KØBENHAVN:Radio24syv, Radio Loud og DK4 Radio får frem til tirsdag mulighed for at stille spørgsmål til Radio- og tv-nævnet om udbuddet af den nye dabkanal.

Det oplyser Slots- og Kulturstyrelsen.

Nævnet tager imod spørgsmål fra radiokanalerne indtil den 29. oktober klokken 12 og vil svare på spørgsmålene inden fredag den 1. november klokken 12.

Svarene bliver sendt til ordførere i Folketingets partier og bliver også gjort tilgængelige for offentligheden. Det vil formentlig ske på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside, oplyser styrelsen.

De tre radiokanaler kan stille spørgsmål til stort set det hele - både hvorfor nævnet har givet point, som det har gjort, og hvorfor udbuddet er skruet sammen, som det er.

Taberne af udbuddet har dog ikke mulighed for at klage over Radio- og tv-nævnets afgørelse.

Det var Radio Loud, der tirsdag denne uge vandt udbuddet om den nye dabkanal foran Radio24syv og DK4 Radio.

Spørgsmålet om økonomi var det springende punkt i nævnets vurdering.

Et af kriterierne var størrelsen af det samlede tilskud, hvor der maksimalt kunne søges om 280 millioner kroner. Her søgte Radio24syv om alle 280 millioner kroner, mens Radio Loud søgte om 260,8 millioner kroner.

Udbuddet er skruet sådan sammen, at ansøgeren med det højeste bud får den dårligste karakter. Det var især det, der gjorde, at Radio24syv fik en dårligere karakter end Radio Loud.

De Radikale har krævet, at udbuddet om den nye dabkanal skal gå om.

Det skyldes ifølge partiets medieordfører, Jens Rohde, at processen har været fejlbehæftet.

Jens Rohdes primære anke er, at Radio Loud kun lægger op til at dække 82 procent af landet.

I selve udbuddet har der dog ikke været krav om, at det skulle være muligt at lytte til kanalen i alle kroge af Danmark.

Radio Loud søgte via det, der hedder blok 1. Det vil sige, at kanalen forpligter sig til at sende til omtrent 82 procent af landet geografisk set.

Radio24syv søgte via blok 2 og ville dermed nå cirka 97 procent af Danmark.

Ifølge Cibicom, som skal distribuere Radio Louds dabsignal, koster det to til tre gange så meget at sende via blok 2, som det koster at sende via blok 1.

Fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) har ikke ønsket at kommentere kritikken af dabudbuddet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.