Rafael Nadal står foran comeback efter skadespause

Verdens næstbedste tennisspiller har overvundet en skade i benet og gør comeback i ATP-turnering i Mexico.

Behandling var ikke nok til at forhindre Rafael Nadal i at trække sig fra kvartfinalen i Australian Open i januar. Foto: Scanpix/Saeed Khan

Behandling var ikke nok til at forhindre Rafael Nadal i at trække sig fra kvartfinalen i Australian Open i januar. Foto: Scanpix/Saeed Khan

Natten til onsdag dansk tid gør den spanske tennisstjerne Rafael Nadal comeback efter lidt mere end en måned på sidelinjen. I første runde af ATP-turneringen i Acapulco skal han møde sin spanske landsmand Feliciano López.

I slutningen af januar måtte 31-årige Nadal humpe ud af grand slam-turneringen Australian Open på grund af en skade i sit højre ben, men nu melder han sig frisk igen.

- Det medførte et par ugers pause, og siden har jeg arbejdet hårdt i min genoptræning. I sidste uge kunne jeg begynde at træne på tennisbanen igen, og jeg føler mig helt klar.

- Jeg har tidligere døjet med skader, og det er en del af min karriere. Selvfølgelig er det hårdt at sidde ude, men det er ikke første gang, siger Nadal før sit comeback.

Siden spanieren blev skadet, har han mistet førstepladsen på verdensranglisten til sin mangeårige rival Roger Federer.

Det er dog ikke noget mål i sig selv at tilbageerobre førstepladsen påpeger Nadal.

- Jeg spiller i Mexico, fordi jeg kan lide det, og ikke fordi jeg går efter at blive nummer et i verden. Jeg er kommet til et stadie i min karriere, hvor det handler om glæde og om at spille i de rigtige turneringer.

- Det vil jeg fortsætte med, uanset om jeg er nummer et eller fem i verden, siger Nadal.

Hvis Nadal vinder turneringen i Acapulco, vil han akkurat ikke overhale Federer på verdensranglisten, men det vil give spanieren gode muligheder for at gøre det senere i marts efter turneringerne i Indian Wells eller Miami.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.