Brønderslev

Ragnvald og Vad i midtbyen

De to optræder lørdag klokken 11 på Arkadetorvet

Richard Ragnvald og Henning Vad synger lørdag i Brønderslevs midtby.

Richard Ragnvald og Henning Vad synger lørdag i Brønderslevs midtby.

BRØNDERSLEV:Richard Ragnvald og Henning Vad synger lørdag klokken 11 på Arkadetorvet i Algade.

Richard Ragnvald dannede i 1959 bandet The Rich’s Band, som optrådte til skolefester i Aarhus-området. Fra 1964 til 1971 arbejdede han som portør på Marselisborg Hospital i Aarhus, og dannede i 1964 duoen Solveig & Richard med Solveig Sønderholm. Det samarbejde resulterede i flere albums og hits i 1970’erne. I 1980 valgte Ragnvald at gå solo, og indspillede året efter en coverversion af Friheden flyver. Han blev desuden engageret til et par revyer i Kolding og Horsens og blev vært på bingoprogrammer, der blev sendt på lokale tv-stationer i Aarhus, Esbjerg, Odense og Fredericia. Gennem de jyske lokalradioer blev hans musik udbredt til resten af landet. Gennembrudshittet var Tak fordi vi er venner fra 1992, men det er dog Kære lille mormor, der er hans største hit. Sangen er skrevet af Torben Lendager og Poul Dehnhard. Siden har Ragnvald haft flere dansktop-hits, ligesom Kære lille mormor fortsat spilles flittigt i Giro 413.

I 1997 blev Richard Ragnvald kritiseret af sit pladeselskab, fordi han på Dansk Folkepartis landsmøde fremførte en omskrevet version af Kære lille mormor, Kære lille Pia, som hyldestsang til Pia Kjærsgaard. Pladeselskabet krævede efterfølgende, at han ikke brugte sangen i politisk sammenhæng.

Henning Vad - Den syngende Post, var blandt de ældste deltagere i ”Danmark har Talent” på TV2. 61 år gammel, gift med Kate og aktiv postbud indtil populariteten steg så meget, at han måtte droppe at synge for postvæsnets kunder, men i stedet drage på landevejen og blandt andet med ”Gang i Danmark” underholde sit nu store publikum i det ganske land.

Det hele startede for 15 år siden med optræden i den lokale revy. Dette udviklede sig til revy på Værket i Randers og en stor lokal popularitet. Det slog også igennem, da han blev den højst placeret sanger i ”Danmark har Talent”.

Nu vil Henning Vad nyde sine aktive år med hans store lidenskab nemlig at synge.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.