Rakkeby og Hæstrup har ønske om et trinbræt

Borgerforeningens arbejdsgruppe ser gerne et trinbræt ved Hæstrup Station. Arkivfoto: Bente Poder
1. december 2016 09:09

Når Nordjyske Jernbaner overtager togdriften i det nordjyske vil arbejdsgruppen for Harken og Rakkeby gerne have et trinbræt i Hæstrup og en cykelforbindelse videre til Hjørring.

Det er et af de planforslag som gruppen fremlagde for fritids-, kultur- og bosætningsudvalget på seneste udvalgsmøde.

De to byer kæmper som mange andre landsbyer mod centraliseringen, men en aktiv arbejdsgruppe har lavet et større katalog af planer for fremtiden.

Alt sammen noget som gør at byerne understøtter hinanden og gør dem endnu mere attraktive at bo i.

Medlem af arbejdsgruppen, Viggo Noe, understreger, at man lokalt ikke selv har kræfter til at løfte opgaven og derfor håber på velvilje fra politisk hold.

- I stedet for afvikling bør man gøre byerne til mulighedernes sted, siger Viggo Noe.

Han peger blandt andet på arbejdsgruppens forslag om et iværksætterhus og et marked i forbindelse med Hæstrup station. Et andet forslag er shelters til cykelturister i forbindelse med Skovhuset og den fem hektar store byskov i Rakkeby.

Udvalgsformand Sven Bertelsen (UP) ser positivt på planerne, men har ikke umiddelbart en pose penge til projekter. Udvalget vil dog til enhver tid studere en fremtidig ansøgning.

- Vi synes, at der var mange gode ting, blandt andet trinbrættet. Vi vil gerne fra udvalget side være med til presse på over for banestyrelsen for at få et trinbræt. Mere kan vi ikke gøre, siger Sven Bertelsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...