Motorsport

Rally-scoop på Mors

Karl-Åge Jensen møder op med bil til 4,5 mio. kroner ved lørdagens rally på Mors

Karl-Åge Jensen stiller på Mors op i sin nye Subaru WRC, der kan accelerere fra nul til 100 kilometer i timen på formidable 2,6 sekunder.

Karl-Åge Jensen stiller på Mors op i sin nye Subaru WRC, der kan accelerere fra nul til 100 kilometer i timen på formidable 2,6 sekunder.

- Det er lidt af et scoop. Morsø Motor Sports Henrik Olesen glæder sig sammen med resten af klubben til på lørdag, hvor Limfjordsøen danner rammen om anden afdeling af det danske mesterskab i rally. Der venter de motorsportsinteresserede noget af en oplevelse, når den syv-dobbelte danske mester, Karl-Åge Jensen, stiller til start i sin nye Subaru Impreza WRC rallybil til en værdi af svimlende 4,5 millioner kroner. Bilen er købt direkte hos Subaru’s fabriksteam Prodrive i England. Sidste år blev bilen kørt af ingen ringere end den tidligere verdensmester Petter Solberg fra Norge. Karl-Åge Jensen har investeret i bilen til denne sæson, hvor han satser på udenlandske løb. Enestående chance Så rallyet på Mors er en enestående chance for at se den dyre bil på dansk grund. Subaruen kan accelerere fra nul til 100 kilometer i timen på utrolige 2,6 sekunder. Løbet på Mors strækker sig over næste 300 kilometer hvoraf de 100km er prøvestrækning. Der er 5 hastighedsprøver, som alle køres to gange. Løbet starter på Sydmors. Over middag køres der på industriprøven i Foodparken ved A26, hvorefter løbet afsluttes med hastighedsprøver på Nordmors. Deltagerne kommer til slut i mål ved Nordmors hallen i Sejerslev. Ialt 73 biler er til start på Mors. Blandt dem er det lokale par med Claus Oddershede, Vesløs, og Jan Nielsen fra Nykøbing. I år er rallybilerne blevet fritaget for afgift, så sporten har fået et gevaldigt løft. Dette har bl.a. medført, at der er kommet mange nyere biler i feltet. Fredag aften vil der være teknisk kontrol af bilerne hos Halkjærs Auto i Nykøbing. Her vil der være mulighed for at få et kig på nært hold af rallybilerne. Første start går fra havnen i Nykøbing lørdag formiddag.