Tyverier

Rambuktyveri for anden gang

Tøjbutikken Buksesmeden i Nibe plaget af indbrud

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Man kan vælge at se det fra den humoristiske side, siger Jørgen Højslet, som har arrangeret "røverkøb" med terningekast. Altså til de kunder, der ikke handler ind om natten.

Én ting er at få ryddet flere hylder for mærkevarer - noget andet er det efterfølgende arbejde med at rydde op, gøre skaderne op sikre sin butik endnu bedre. Jørgen Højslet kender kun alt for godt til de følger, et indbrud får. Han er indehaver af Buksesmeden, Toften 5 i Nibe, som nu har haft to rambuktyverier - inden for knap to uger. - Det er frustrerende, fastslår han, mens han venter i telefonkø hos sit forsikringsselskab. - Nu skal du ikke blive forskrækket, hvis der popper en masse op, udbryder han, da han er kommet igennem til en medarbejder. Gennem træplader Klokken 2.10 natten til mandag blev en bil bakket gennem Buksesmedens indgangsparti. Og det var forholdsvis let denne gang, for ved et lignende rambuktyveri natten til onsdag 28. september blev indgangspartiets jerngitter flået ud og ødelagt. Et nyt gitter er bestilt, men på grund af leveringstid var det endnu ikke nået frem, så denne gang skulle bilen kun gennem nogle træplader. Normalt ville en såkaldt tågekanon fylde butikslokalet med en uskadelig men tæt tåge, så indbrudstyvene ikke kan orientere sig. Men også tågekanonen blev smadret ved forrige indbrud. Slagmærker i loftet vidner om, at gerningsmanden har haft svært ved at se noget og har ramt ved siden af nogle gange, inden det lykkedes at få ramt på den normalt yderst effektive tyverisikring. Tågekanon hjalp en tid - Vi havde ellers haft godt halvandet år uden indbrud, efter at vi fik sat tågekanonen op. Men nu gik den ikke længere, konstaterer Jørgen Højslet. Han har også butikker i Løgstør, som flere gange har haft indbrud. Også med brug af bil som rambuk. Tyvene gør desuden det, at de sætter en krog i jerngitteret og bruger bilen til at rykke det ud. Ved hvert indbrud opgraderer Jørgen Højslet sin tyverisikring. Det nye i butikken i Nibe bliver et massivt gitter, så det ikke er muligt at sætte en krog fast i det. Desuden får han tre store kampesten sat op, så der ikke kan køres en bil hen til butikken. Det rene Fort Knox - Men det er jo frygtelig, at det skal være sådan. Det er jo det rene Fort Knox efterhånden, konstaterer Jørgen Højslet. Ved rambuktyveriet natten til mandag gik tyvene efter jakker samt tøj af mærker som Humör og Marlboro. Indehaveren viser en tabt trøje frem som eksempel på, hvor voldsomt det foregår. Der er simpelthen hevet så kraftigt i trøjen, at bøjlen har lavet et stort hul i den. Jørgen Højslet har ikke overblik over udbyttet af seneste indbrud. - Vi kan jo ikke nå at gøre det hele op, før det sker igen, konstaterer han, for han mangler også en komplet oversigt over forrige indbrud. Han afslår, at der dengang var tale om værdier for over 400.000 kroner i udsalgspris. Ved begge rambuktyverier blev der desuden stjålet pengeskuffer med lidt byttepenge.