Ramt af kontanthjælpsloftet og smidt ud af løntilskudsjob

Troels Lund Povlsen skal forklare beslutningen. Foto: Uffe Weng/Scanpix

Troels Lund Povlsen skal forklare beslutningen. Foto: Uffe Weng/Scanpix

INDLAND:Der er dobbeltstraf til de kontanthjælpsmodtagere, der ikke opfylder 225-timersreglen.

For Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har ændret mening, så dem, der mister deres kontanthjælp, også bliver frataget deres løntilskudsjob. Det skriver Avisen.dk.

Det kan betyde, at færre virksomheder har lyst til at have løntilskudsansatte. Samtidig vil kontanthjælpsmodtagere lære mindre, så jobcentermedarbejdere vil være tilbageholdne med løntilskud.

Det vurderer Københavns Kommune i et internt notat til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, som Avisen.dk er kommet i besiddelse af.

225-timersreglen er en del af kontanthjælpsloftet, som den nu forhenværende V-regering gennemførte tidligere på året. Reglen indebærer, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde mindst 225 timer om året for at ikke at blive ramt økonomisk.

Enlige over 30 år mister for eksempel 1.000 kroner, mens ægtepar, hvor de begge er på kontanthjælp, helt bliver frataget den ene kontanthjælp, hvis de ikke begge har haft 225 timers arbejde. Det er denne gruppe, der nu også mister løntilskudsjobbene.

Thomas Bredgaard er forsker i aktivering og beskæftigelsespolitik ved Aalborg Universitet, og han deler fuldstændig Københavns Kommunes bekymring.

- Jeg mener, det er problematisk at stoppe løntilskudsstillinger. Især fordi man ved, at det er noget af det, der virker i beskæftigelsesindsatsen, siger Thomas Bredgaard til Avisen.dk.

Han mener, at det kan have effekter for både borgere, virksomheder og jobcentre, at ramte af 225-timersreglen også mister løntilskudsjob med kort varsel.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering meldte ellers ud til kommunerne 19. september, at kontanthjælpsmodtagerne godt kunne fortsætte i løntilskud.

Men i oktober vendte styrelsen på en tallerken. De arbejdsløse nu skal opsiges med almindeligt varsel, hvis de mister deres kontanthjælp.

STAR oplyser skriftligt til Avisen.dk, at det er i følge loven, at man kun har ret til et tilbud om løntilskudsjob, så længe man modtager ydelser.

Det har ikke været muligt at få svar fra Styrelsen på, hvorfor den i første omgang meldte noget andet ud.

Bent Bøgsted er beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti, der var et af partierne bag kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen.

Han undrer sig over, at man stadig tæller med som kontanthjælpsmodtager, når man får overenskomstmæssig løn, mens man er i løntilskud.

- Det vil jeg tage op med ministeren (beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V),red.), skriver han i en sms til Avisen.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.