Rangliste med asylansøgere: Danmark på laveste placering i 10 år

Danmark rasler ned ad listen over EU-lande i forhold til at modtage asylansøgere, skriver Jyllands-Posten.

Politiet mangler halvdelen af rejseklare afviste asylansøgere Foto: /ritzau/Ladefoged Joachim

Politiet mangler halvdelen af rejseklare afviste asylansøgere Foto: /ritzau/Ladefoged Joachim

Danmark er faldet ned som nummer 17 på listen over lande i Europa, når det kommer til antallet af asylansøger i forhold til befolkningens størrelse. Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen har trukket tal fra EU's statistikkontor Eurostat. Placeringen som nummer 17 er den laveste i 10 år ifølge avisen.

- Vi har gennemført 64 opstramninger, der har gjort os til et mindre attraktivt land at søge asyl i.

- Det betyder, at vi i højere grad kan koncentrere os om at få dem, der er kommet, ud på arbejdsmarkedet og få dem til at tage landet, sproget og værdisættet til sig, siger udlændingeminister Inger Støjberg (V) til avisen.

Faldet får flere politikere til at kritisere, at regeringen har valgt at stoppe modtagelsen af kvoteflygtninge via FN. Noget Danmark ellers har været et foregangsland inden for.

Stoppet er kommet for at give Danmark "et pusterum". Det er der dog ingen grund til med det faldende antal asylansøgere, mener både Enhedslisten og De Radikale.

- At stoppe modtagelsen af 500 kvoteflygtninge og dermed løbe fra vores internationale aftale er det samme som at sige, at Danmark kan man ikke stole på i de her sammenhænge, siger udlændingeordfører hos De Radikale Sofie Carsten Nielsen til avisen.

Også Dansk Folkeparti ser mulighed for, at genåbne modtagelse af kvoteflygtninge.

- Hvis vi lukker helt ned for de spontane asylsøgere med et asylstop ved grænsen, så kan vi sagtens diskutere at tage 500 kvoteflygtninge om året, siger udlændingeordfører fra Dansk Folkeparti Martin Henriksen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.