Ranum-elever i lære som dansere

I ti uger har 6.klasse-eleverne lært dansetrin

”Transport” var det overordnede tema for de afsluttende danseoptrin i Ranum. Privatfoto
Ranum 1. april 2016 08:31

RANUM: Alle ved, at det er svært at danse, men på Ranum skole mestrer de dansetrinene bedre end de fleste.

Gennem ti uger har 6. klasse-eleverne i Ranum beskæftiget sig med kreativ skabende dans under kyndig instruktion af Dansefyrtårn NORDs professionelle danseformidler, Anamet Magven, og onsdag kulminerede det hele med et intenst tre timers danseforløb, der indgik i skolens tværfaglige emneuge.

Det overordnede tema for emneugen i Ranum er ”Transport” - og det afspejlede sig også i 6. klasse-elevernes danseoptrin.

Børnene startede med at lege en omgang ta’ fat, hvor kun spontan dans fra klassekammeraterne kunne redde én ud af fangenskabet.

Derefter stillede børnene sig op i en rundkreds, hvor de skulle efterligne hinandens bevægelser ved at skabe trafik rundt i rummet. Inspireret af piloten, der styrer sit fly, og lastbilchaufføren, der har sin transportrute til det nordlige Norge - og de tre timers dans involverede også en masse kreative lytte- og bevægelsesøvelser.

Sammenfattende er indtrykket, at Ranum-eleverne har været glade for danseforløbet, og at de har oplevet dansen som et spændende alternativ til klasseundervisningen og den normale idræt.

- Vi havde på forhånd tænkt, at vi gerne ville lære eleverne at udtrykke sig på andre måder end igennem tale og skrift. At man også kan bruge sin krop til at udtrykke sig.

- Igennem dans lader man eleverne mærke sig selv på en anden måde, hvor vi i dagligdagen nok er lidt mere tilbøjelige til at bruge boldspil i idrætstimerne, forklarer lærer Maj Helene Czaja, Ranum Skole.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...