12-årig fik hovedskader: Ingen fejl på forlystelse

Ingen tekniske fejl eller mangler på forlystelsen Skyroller på Bakken kan forklare 12-årigs skader

Forlystelsen Skyroller fejler intet teknisk, viser undersøgelse. En 12-årig dreng røg ellers på hospitalet lørdag efter en tur i forlystelsen. Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

Forlystelsen Skyroller fejler intet teknisk, viser undersøgelse. En 12-årig dreng røg ellers på hospitalet lørdag efter en tur i forlystelsen. Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix

KØBENHAVN:Der blev ikke fundet nogen tekniske fejl på forlystelsen Skyroller på Bakken nord for København, der kan forklare, hvorfor en 12-årig dreng lørdag fik hovedskader efter en tur i forlystelsen.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- Både forlystelsen generelt samt den specifikke vogn, hvori drengen sad, blev undersøgt, og der blev ikke fundet tekniske fejl eller mangler, som kunne forklare, hvorfor drengen er kommet til skade, skriver politiet.

I Skyroller er det muligt selv at styre nogle vinger på et "fly", man sidder i. Det får flyet til at dreje rundt om sin egen akse.

Lørdag blev en 12-årige dreng dårlig under en tur i forlystelsen. Derfor slap han håndtagene for at få flyet til at gå i neutral position - men flyet fortsatte med at dreje rundt.

Ifølge Nordsjællands Politi endte det med, at drengen snurrede rundt på hovedet over 100 gange.

Dreng udskrevet

Men ifølge Jens Dahlslund fra Force Technology, der har lavet undersøgelsen sammen med politiet, vil flyet ikke stoppe med at rotere, hvis man selv har sat det op i fart, selv om man slipper styret.

- Da vil flyet fortsætte med at rotere om sig selv, men gradvist aftage i fart og med tiden stoppe helt - alt efter hvor meget fart man har fået opbygget i flyet og svingningerne undervejs, forklarer han i en pressemeddelelse fra A/S Dyrehavsbakken, der står bag Bakken.

Den 12-årige dreng blev efterfølgende kørt på hospitalet, hvor han ifølge politiet fik konstateret blødninger i hovedet og deraf følgende lettere blindhed. Han er nu udskrevet fra hospitalet.

Forlystelse lukket

Den administrerende direktør for Bakken, Nils-Erik Winther, beklager hændelsen.

- Det er meget beklageligt og uheldigt, at en af vores gæster har fået det skidt efter at have prøvet en af vores forlystelser.

- Vi afventer fortsat eksperternes vurdering af forlystelsen samt politiets vurdering heraf.

- Først herefter kan vi sige mere om, hvornår og hvordan Skyroller atter måtte komme i drift på Bakken, siger han i meddelelsen.

Skyroller er fortsat lukket. Politiet efterforsker videre på sagen - blandt andet ved afhøring af vidner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden