Rasmus Bjerg: Vi skal værne om traditionerne

Julekalenderen er en mangeårig tradition, som vi skal forsøge at bevare, mener skuespilleren Rasmus Bjerg.

Rasmus Bjerg: Vi skal værne om traditionerne

Det er 50 år siden, at den første julekalender kørte over skærmen herhjemme i Danmark. Og for skuespilleren Rasmus Bjerg, der er med i DR's nye julekalender "Julestjerner", er det en tradition, som vi skal forsøge at holde fast i.

- Det er super hyggeligt. De få traditioner, som vi efterhånden har tilbage i det her land, må vi huske at værne om, siger han til Ritzau.

- Specielt efter at jeg har fået børn, betyder det noget med julekalendere igen. Så genkender man den barnlige glæde, tilføjer han.

I "Julestjerner", der er skrevet og instrueret af duoen Wikke og Rasmussen, spiller Rasmus Bjerg rollen som John, der er far til den 13-årige pige Sus.

Hun er ikke helt tilfreds med, at familien skal flytte fra Brøndbyøster til den lille landsby Brorfelde, fordi hendes far har mistet sit job hos "Dansk Samtalekøkken".

Men i den lille landsby møder Sus og hendes forældre forskellige sjove og søde personligheder, der byder dem velkommen på hver deres måde.

Rasmus Bjerg fortæller, at han er stolt af at være en del af noget, der taler til børnene, for det er dem, det hele handler om.

- DR har jo været gode til at producere børnefjernsyn, og det synes jeg virkelig, at man skal passe på og blive ved med at være. Ligesom jeg synes, at man skal blive ved med at opprioritere det største publikum, der er - nemlig børn, siger den 36-årige skuespiller.

- Jeg synes virkelig, at et opråb til DR ville være: Glem nu ikke hele vækstlaget - grundlaget for, at der er nogle, der gider se DR i fremtiden, tilføjer han.

"Julestjerner" kommer traditionen tro til at køre hver aften på DR1 klokken 19:30 fra den 1. december. Noget nyt er dog, at den vises helt frem til 1. juledag, fordi der i år er lavet hele 25 afsnit.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst