Fodbold

Rasmus Falk tror stadig på Europa League-avancement

Ovenpå FCK's skuffende nederlag til Slavia Prag ser Rasmus Falk stadig muligheder i Europa League.

FCK's nederlag til Slavia Prag i Parken var klubbens første nederlag i Europa League i denne sæson. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FCK's nederlag til Slavia Prag i Parken var klubbens første nederlag i Europa League i denne sæson. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Torsdag aften blev FCK's muligheder for at gå videre i Europa League en del ringere, efter at holdet led et nederlag på 0-1 hjemme i Parken til Slavia Prag.

FCK er dumpet ned på tredjepladsen i gruppen og kan se frem til to svære udekampe mod Slavia Prag og Zenit, der lige nu topper gruppen.

Midtbanekreatøren Rasmus Falk ser alvorligt på nederlaget, der har gjort FCK's vej til en 16.-delsfinale noget mere snørklet. Han ser dog stadig muligheder for avancement.

- Det kan lade sig gøre. I alle kampene i den her gruppe har det været små marginaler, der har afgjort det, og det har været tætte kampe. Det bliver det højst sandsynligt også i de sidste kampe.

- Det var skuffende, at vi ikke fik point, for så havde det set noget nemmere ud. Det er markant sværere, også fordi Zenit vandt, siger Falk.

Før kampen mod Slavia Prag havde FCK leveret to succesfulde præstationer. Ét point mod Zenit og tre point mod Bordeaux skabte en forventning om endnu en stor præstation mod Slavia Prag.

FCK skuffede dog gevaldigt og fik aldrig helt greb om kampen. På trods af nederlaget, der sendte FCK væk fra andenpladsen i gruppen, har Rasmus Falk stadig beholdt lidt af optimismen i forhold til næste opgør, hvor FCK skal møde Slavia Prag på udebane.

- Det bliver svært, men det vidste vi godt inden. Vi skal ud at jagte. Det er små marginaler, der gør udfaldet.

Han mener, at mange nok havde undervurderet Slavia Prag, der, før gruppespillet begyndte, var det mindst kendte hold. Klubben har dog overrasket, og nu ser Falk Bordeaux, som holdet man skal slå. Zenit tror han ikke, at man kan røre.

- Bordeaux tager ikke rigtig point fra nogen hold, men det er heller ikke noget dårligt hold.

- Man ved, at Zenit har været gode i rigtig mange år, og klubben betaler deres spillere nogle helt andre lønninger end de andre hold i puljen, siger han.

Næste Europa League-opgør for FCK er på udebane 8. november mod torsdagens modstandere fra Slavia Prag.

Zenit fører gruppen med syv point efter tre kampe, mens Slavia Prag har seks point. FCK jagter med fire point, og Bordeaux skraber bunden med nul point.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst