Rasmus Henning annoncerer karrierestop

Triatleten Rasmus Henning stopper sin professionelle karriere efter Ironman Hawaii 13. oktober.

Rasmus Henning annoncerer karrierestop

36-årige Rasmus Henning indstiller karrieren som professionel triatlet efter Ironman Hawaii 13. oktober, meddeler han i en pressemeddelelse.

- Det er en beslutning, som er vokset i løbet af denne sæson og endeligt er blevet taget i de seneste uger, siden vi flyttede tilbage til Danmark efter knap to år på træningsresortet Playitas.

- Jeg har været eliteidrætsudøver i 25 år og haft megen succes og fantastiske oplevelser inden for sporten. Men alt har sin pris, og de seneste år har jeg følt, at jeg alt for ofte måtte svigte primært familien i jagten på at nå mine egne mål.

- Nu føles det som den rette tid for mig, siger Rasmus Henning.

- Selvom jeg gerne ville have vundet en OL-medalje og komme på podiet på Hawaii, føler jeg, at jeg har haft en rigtig flot karriere, og der er stadig mulighed for at slutte godt på Hawaii, siger Rasmus Henning, som er noteret for tre sejre i år.

Kroppen er slidt efter mange år på topplan, hvilket også spiller en rolle i beslutningen.

- Jeg har de seneste par år kunnet mærke, at kroppen er begyndt at sige fra.

- Især mine fødder og knæ har givet tilbagevendende problemer, så jeg er begyndt at tænke over min funktionsdygtighed de næste mange år, og det er måske ikke fornuftigt at blive ved med at belaste, som jeg har gjort indtil videre.

- Jeg løber en kalkuleret risiko som elitesportsmand, og det accepterer jeg i kampen for de store mål, men det balancerer ikke mere, hvor jeg er begyndt at få flere skavanker efter mange års hårdt pres på kroppen.

- Det betyder meget for mig, at jeg kan blive ved med at dyrke idræt mange år fremover, da jeg er et aktivt menneske og vil gerne kunne lave ting med familie og venner, lyder det fra Rasmus Henning.

Han glæder sig til at slutte af på Hawaii.

- Jeg har valgt at melde mit karrierestop ud nu for at få mulighed for at tage ordentlig afsked med sporten ved Ironman Hawaii, der er den største konkurrence i sporten, siger Rasmus Henning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.