Rasmussen-sag har trukket tænder ud hos ADD

Anti Doping Danmark har trukket på de ansattes velvillighed i Rasmussen-sagen. Ressourcerne rækker ikke helt.

Rasmussen-sag har trukket tænder ud hos ADD

Med otte fastansatte i sekretariatet i Brøndby er Anti Doping Danmark ikke nogen specielt stor organisation, og derfor har ressourcerne været strakt til det yderste i forbindelse med sagen om Michael Rasmussen.

- Vi har arbejdet på goodwill. Folk har været interesserede i at få det her til at køre, så vi har ligget vandret i sekretariatet. Det er meget dedikerede mennesker, der arbejder her, siger direktør Lone Hansen.

Hun har med kyshånd taget imod den ekspertise, det internationale antidopingagentur Wada og det amerikanske antidopingagentur Usada har stillet til rådighed i form af efterforskere, der har deltaget i afhøringerne af Michael Rasmussen.

Det drejer sig om folk, der har siddet i det team på syv mand, der brugte to år på at forberede sagen mod Lance Armstrong, og som har masser af erfaring med den form for afhøringer.

- Men det er klart, at det ikke er en løsning på lang sigt. Det ville have været rigtig, rigtig svært at løfte opgaven uden hjælp fra dem, fordi vi ikke har noget beredskab, siger Lone Hansen, hvis medarbejdere også har ansvar for oplysning om doping, den hjemlige dopingkontrol og kontakten til øvrige myndigheder.

Direktøren efterlyser midler til at kunne afsætte folk til at arbejde dedikeret med efterforskning af dopingsager eller blodpas.

- Vi har levet en del på projektmidler, men det er svært at lave langsigtet arbejde på den baggrund. Det vil også være mere økonomisk, hvis man havde penge til at kunne lave længerevarende samarbejdsaftaler, siger hun.

Lone Hansen understreger dog, at de knappe ressourcer ikke må få indflydelse på behandlingen af de oplysninger, som Michael Rasmussen er kommet med.

- Det har høj prioritet, det her. Det har det fokus, det skal have. Så er der andre ting, der må vente, siger hun.

Anti Doping Danmark er finansieret af Kulturministeriet og af bidrag fra forskellige idrætsorganisationer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.