Razzia på fire nordjyske havne

Skat tjekkede social dumping

Kontrollen foregik på havnene i Skagen (billedet), Aalborg, Thyborøn og Frederikshavn.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Foto Kim Dahl Hansen</i>

Kontrollen foregik på havnene i Skagen (billedet), Aalborg, Thyborøn og Frederikshavn.Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Foto Kim Dahl Hansen

NORDJYLLAND:Sammen med politiet og Arbejdstilsynet har Skat besøgt 11 virksomheder på havnene i Aalborg, Frederikshavn, Skagen og Thyborøn. Hensigten var at undersøge, om der foregik social dumping.

- Det er første gang, vi kontrollerer nordjyske værfter og fiskerivirksomheder i relation til social dumping. Aktionen skal give os et billede af, om social dumping er et problem i brancherne. Vi fik mange oplysninger med hjem, som er værd at kigge nærmere på, fortæller funktionsleder i Skat Olaf Lagoni.

Skat ser blandt andet på ansatte i udenlandske virksomheder, der arbejder som underentreprenører. Hvis der reelt er tale om et ansættelsesforhold på lønmodtagerlignende vilkår, skal den danske virksomhed afregne skat i Danmark for ansættelsesforholdet.

- Vi talte med næsten 30 udenlandske medarbejdere, hvoraf en del var ansat i udenlandske virksomheder. Vi undersøger nu, om der egentlig er tale om ansættelsesforhold, hvor den danske virksomhed skal indberette løn eller betale arbejdsudlejeskat, forklarer Olaf Lagoni.

Under kontrollen talte Skat blandt andet med en gruppe østeuropæere, der udførte opgaver for en dansk virksomhed gennem deres egne enkeltmandsvirksomheder.

- De arbejdede sammen med ansatte i den danske virksomhed, boede i en ejendom ejet af den danske virksomhed og kørte i den danske virksomheds bil. Så her tyder meget på, at der egentlig er tale om et ansættelsesforhold, hvor virksomheden skal indberette løn eller betale arbejdsudlejeskat, siger Olaf Lagoni.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.