Real Madrid skal løfte arven efter Cristiano Ronaldo

I den europæiske Super Cup skal Real Madrid på trofæjagt i den første kamp efter Cristiano Ronaldos farvel.

Målslugeren Cristiano Ronaldo og succestræneren Zinedine Zidane har begge forladt Real Madrid siden Champions League-triumfen i slutningen af maj. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

Målslugeren Cristiano Ronaldo og succestræneren Zinedine Zidane har begge forladt Real Madrid siden Champions League-triumfen i slutningen af maj. Foto: Franck Fife/Ritzau Scanpix

Onsdag aften begynder en ny tidsregning i Real Madrid, når klubben spiller sin første betydende kamp siden afskeden med superstjernen Cristiano Ronaldo, som nu spiller for Juventus.

Med 450 mål i 438 kampe for Real Madrid er det et stort hul, som storklubben skal udfylde i onsdagens europæiske Super Cup-kamp, hvor Champions League-vinderen møder Europa League-vinderen, lokalrivalen Atlético Madrid.

- Vi har mistet en meget vigtig og indflydelsesrig spiller, men det betyder ikke, at vi stopper med at vinde af den grund. Andre store spillere er kommet og gået i Real Madrid.

- Klubben overstråler alle sine spillere, inklusive klubsymboler som Cristiano Ronaldo. Forhåbentlig går tingene godt for både ham og os, siger Real-anfører Sergio Ramos ifølge AP.

Atletico Madrids cheftræner, Diego Simeone, ville tirsdag ikke udtale sig om Cristiano Ronaldos farvel, da han blev spurgt ind til emnet på et pressemøde.

Atletico-midtbanespilleren Koke er mere meddelsom.

- Cristiano er en god spiller. Det demonstrerede han hver gang, men uden ham har Real Madrid stadigvæk en stærk trup. Med eller uden Cristiano Ronaldo venter der os en hård kamp, siger Koke.

I samtlige ni år i klubben var Cristiano Ronaldo holdets stjernespiller, en såkaldt "Galactico".

Klubben har ikke hentet en direkte erstatning, for den næste superstjerne er måske allerede i klubben i form af waliseren Gareth Bale.

Det siger Real Madrids nye cheftræner, Julen Lopetegui.

- Bale er super professionel, og han træner med samme ærgerrighed og sult som en ungdomsspiller. Jeg er overbevist om, at han får en god sæson, siger Lopetegui.

Træneren skal også selv fylde et par store sko ud. Efter tre Champions League-titler på tre sæsoner sagde Zinedine Zidane overraskende op i Real Madrid før sommerpausen.

- Zidane udførte et ekstraordinært stykke arbejde med enorm succes, men det er fortiden. Vi kan ikke kigge tilbage hele tiden, vi skal kigge fremad, for hårdt arbejde kan konsolidere vores succes, siger træneren.

Inden ansættelsen i Real Madrid var Lopetegui landstræner for Spanien, men han blev som følge af Real-ansættelsen fyret kort før nationens første kamp ved VM i Rusland.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.