Real Madrid tjener formue på sommerturné

Oslo er sidste stop på det spanske stjerneholds indbringende række af opvisningskampe.

Træningskampe rundt om i verden er en indbringende forretning for Europas førende fodboldklubber. Et hold som Real Madrid tjener næsten 200 millioner kroner på sin sommerturné, der i år har omfattet oversøiske ture til Australien og Kina.

Senest har holdet deltaget i Audi Cup i Tyskland, og lørdag kom Real Madrid til Oslo, hvor stjernegalleriet af spillere søndag stiller op til en opvisningskamp mod Vålerengen, skriver dn.se.

Og den norske klub har betalt dyrt for det korte besøg. Ifølge avisen VG omkring 12 millioner norske kroner. Tidligere har klubben haft besøg af Liverpool, Barcelona og Manchester United, men det har kostet knap så meget.

- Det her er det dyreste projekt, vi har været med i, siger Stig-Ove Sandnes, direktør i Vålerengen, til VG.

Alligevel regner klubben med at få overskud på arrangementet. Billetpriserne ligger mellem 500 og 1000 norske kroner, og de omkring 27.000 billetter er solgt. Sandnes mener endda, at man kunne have solgt over 40.000 billetter.

Interessen er forstærket af, at Real Madrid sidste år købte det norske talent Martin Ødegaard, som er blandt de 23 spillere, der er med i Norge. Derimod er klubbens største trækplaster, Cristiano Ronaldo, blevet hjemme i Madrid for at pleje en skade.

Kampen bliver det sidste stop på Real Madrids sommerturné, som har indbragt store penge.

Ifølge den spanske sportsavis AS fik klubben omkring 90 millioner kroner alene for kampene mod Roma og Manchester City i Australien, mens turen til Kina med kampe mod Inter og Milan kastede omkring 50 millioner kroner af sig.

Beløbet for ugens kampe i Tyskland er uklart, men det skulle løbe op i et større tocifret millionbeløb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.