Aalborg

Rebild-datter uden sin støtte

Ligesom i byretten måtte den anklagede far sidde i et separat lokale, mens den nu 16-årige datter talte ud for lukkede døre

Dørene blev lukket under sagsbehandlingen i landsretten. Arkivfoto

Dørene blev lukket under sagsbehandlingen i landsretten. Arkivfoto

AALBORG:Den ældste datter i den såkaldte Rebild-sag, hvor en 56-årige far er tiltalt for at have misbrugt i alt ni børn seksuelt, måtte onsdag afgive sin vidneforklaring uden at have sin plejemor siddende bag i retssalen som støtte. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Landsretten afgjorde, at dørene skulle lukkes for offentligheden, og at heller ikke plejemoderen måtte være til stede, selv om pigens bistandsadvokat igen bad om det.
Forsvarer Leif Staal protesterede ligesom i byretten over plejemoderens tilstedeværelse, fordi han var bekymret for risikoen for påvirkning af vidnet, og denne gang blev hans indstilling fulgt.
Senioranklager Anette Abildgaard fra Statsadvokaturen i Nordjylland må ikke oplyse om, hvad der er foregået bag rettens lukkede døre, og dermed heller ikke, om plejemoderens fravær ændrede noget i pigens vidneforklaring i forhold til byretssagen.
Ligesom i byretten måtte den anklagede far sidde i et separat lokale, mens den nu 16-årige datter vidnede.
Ifølge anklageskriftet er det hende, der har været udsat for det groveste misbrug gennem en meget lang periode på næsten 10 år.
Onsdag så landsretten - også bag lukkede døre - en 40 minutter lang dvd-afhøring af den yngste datter.
Landsretten fortsætter behandlingen af ankesagen mandag 17. september med flere vidneforklaringer.
Den nu 56-årige mand nægter sig skyldig i alle anklager.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.