Rebild-direktør igen i skudlinjen

I Rebild står byrådsmedlem Rikke Karlsson (DF) og direktør Flemming Hansen på ny ansigt til ansigt i en sag om troværdighed

Endnu en gang bliver direktør Flemming Hansen beskyldt for lemfældig omgang med sandheden. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Grete Dahl</i>

Endnu en gang bliver direktør Flemming Hansen beskyldt for lemfældig omgang med sandheden. Arkivfoto: Grete Dahl Grete Dahl

REBILD: På det seneste møde i økonomiudvalget gav Rebild-borgmester Anny Winther (V) og direktør Flemming Hansen i fællesskab gav en detaljeret orientering om arbejdet med at genoprette Center for Familie og Handicap.

Ingen var i tvivl

Under orienteringen fortalte Flemming Hansen, at han via en medarbejder havde fået oplysninger om, at en politiker havde ringet direkte til rådgiverne i centret og stillet spørgsmål om hans ledelse af centret.

- Det var simpelthen helt uacceptabelt.
- Ingen var to sekunder i tvivl om, at det var Rikke Karlsson, der blev talt om, siger Søren Søe-Larsen (J), byrådsmedlem og medlem af økonomiudvalget i Rebild Kommune.
Det bakkes op af tre menige udvalgsmedlemmer på tværs af partierne, som NORDJYSKE Stiftstidende har talt med.

Har ikke talt med rådgivere

Rikke Karlsson afviser at have talt med rådgiverne i centret og er rasende over det, hun opfatter som en uretfærdig beskyldning.

- Jeg ville til enhver tid stå ved det, hvis jeg faktisk havde talt med dem. Det er min ret.
- Men det har jeg ikke. Og jeg er rystet over, at jeg tilsyneladende er blevet drøftet på et møde, hvor jeg ikke havde mulighed for at forklare eller forsvare mig.
- Jeg er reelt retsløs, siger Rikke Karlsson, som ikke selv sidder i økonomiudvalget.

Direktør afviser

Direktør Flemming Hansen afviser, at han skulle have bragt Rikke Karlsson i miskredit.

- Jeg har ikke nævnt Rikke Karlssons navn på noget tidspunkt. Hverken under mødet eller efterfølgende. Jeg ved ikke, hvem den pågældende politiker er, fastholder han.

Langt over stregen igen

Den forklaring køber Søren Søe-Larsen ikke.

- Alle ved, at Rikke Karlsson i mange måneder har kritiseret forvaltningskulturen i Rebild Kommune, og at det hele begyndte, da hun beskyldte Flemming Hansen for at tale usandt, siger Søren Søe-Larsen.
I november 2011 beskyldte Rikke Karlsson Flemming Hansen for at lyve og tilbageholde vigtige oplysninger for sundhedsudvalget i en sag om flytning af to bo- former.
Dengang fik Flemming Hansen mulighed for at skrive en redegørelse til økonomiudvalget, som efterfølgende ytrede fuld tillid til hans arbejde.
Med undtagelse af Søren Søe-Larsen, som stod fast på, at Flemming Hansen dengang gik over stregen for, hvad en kommunal topchef kan tillade sig.
Den kritik retter Søren Søe-Larsen endnu en gang mod Flemming Hansen efter det seneste møde i økonomiudvalget.
- Flemming Hansen gjorde på mødet alt, hvad han kunne for at så tvivl om Rikke Karlssons handlinger og person uden, at der blev grebet ind, siger Søren Søe-Larsen.
For Rikke Karlsson understreger episoden endnu en gang pointen i hendes vedholdende kritik af kulturen i Rebild Kommune.
- Når en direktør på et lukket møde kan fremkomme med direkte urigtige oplysninger om et byrådsmedlem, som end ikke ved, at det foregår, taler det vist for sig selv, siger Rikke Karlsson.

Overrasket borgmester

Borgmester Anny Winther (V) er overrasket over udviklingen.

- Jeg kan forsikre, at vi ikke diskuterede personsager. Det må jeg sige klokkeklart.
- Navnet på den omtalte politiker blev ikke nævnt på økonomiudvalgsmødet. Vi diskuterede spilleregler, og hvordan tingene skal fungere, siger Anny Winther.
Søren Søe-Larsen er imidlertid af en helt anden opfattelse.
- I stedet for at bremse angrebet på Rikke Karlsson, fortalte borgmesteren, at hun havde henvendt sig i Statsforvaltningen for at få klarhed over reglerne for, hvad en politiker må og ikke må i forhold til forvaltningen, siger Søren Søe-Larsen.

Et ønske om generel klarhed

Anny Winther forsikrer, at hendes henvendelse til statsforvaltningen intet har med telefonkontakten til rådgiverne at gøre.

Hun fortæller, at henvendelsen til Statsforvaltningen skete efter Rikke Karlssons besøg hos nogle af de voksne børn fra Rebild-sagen, som NORDJYSKE Stiftstidende omtalte for et par uger siden.
- Både udvalgsformænd og direktion ønskede på den baggrund en præcisering af reglerne, så vi undgår en lignende tvivlssituation igen.
- Jeg henvendte mig til Statsforvaltning, så vi alle sammen kan dele sagkundskabens viden, siger Anny Winther, som endnu ikke har fået svar på sin henvendelse.

Magtmisbrug og chikane

Heller ikke den udlægning fra borgmesteren giver Søren Søe-Larsen ret meget for.

Han mener, at både borgmester Anny Winther og direktør Flemming Hansen gik langt over stregen.
- Der var tale om magtmisbrug.
- En borgmester og en direktør angreb en politiker på et lukket møde, mundtligt og uden referat. Uden at dokumentere de informationer, der kom på bordet, og uden at Rikke Karlsson overhovedet kendte til, at det foregik, siger Søren Søe-Larsen.
- Det er desværre endnu et eksempel på den grove politiske chikane, som desværre bliver mere og mere almindelig i Rebild Kommune, siger Søren Søe-Larsen.

En generel og god drøftelse

Anny Winther afviser enhver form for magtmisbrug og chikane.

- Det er der slet ikke tale om. Overhovedet ikke. Jeg har en oplevelse af, at vi havde en meget generel og god drøftelse af, hvordan tingene skal fungere, siger hun.
Derfor fandt borgmesteren heller ingen anledning til at tage kontakt til Rikke Karlsson efter mødet i økonomiudvalget.

Dokumentation inden 10 dage

Der er stadig ingen, der ved hvem, der har ringet til rådgiverne. Ingen ved i virkeligheden, om der overhovedet er en politiker, der har ringet direkte til rådgiverne i Center for Familie og Handicap.

- Det hænger jo i luften, og det kan hverken rådgiverne eller jeg være tjent med, siger Rikke Karlsson, som mener, at direktør Flemming Hansen sætter både rådgiverne og hende selv i en meget træls situation.
- Derfor har jeg allerede skrevet til borgmesteren og bedt om, at hun inden 10 dage viser mig en udførlig liste med navne på de rådgivere, jeg har talt med, og hvornår jeg har talt med dem, siger Rikke Karlsson.
Borgmester Anny Winther maner til besindighed.
- Jeg har svaret Rikke Karlsson og resten af byrådet og foreslået, at vi taler om den her sag i byrådet på temamødet inden byrådsmødet torsdag (i dag red.), siger hun.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.