Støvring

28 glasfugle er som en gymnasieklasse: Holder sammen trods forskellighed, indtil de er flyveklare

Støvring Gymnasium indviede 40 års fødselsdagsgave til sig selv i form af glaskunstværk

9
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Rektor Jens Nielsen talte om, hvordan de 28 glasfugle minder om en gymnasieklasse: De har allesammen forskelligt fokus, de er på vej forskellige steder hen, og de ser forskellige ud. Men her holder de sammen i tre år, indtil de er flyveklare. Martin Damgård

STØVRING:Eleverne plejer at kalde det springvandet, men tirsdag forsøgte rektor Jens Nielsen at give det et nyt navn: Fuglebassinet.

For springvand er der alligevel ikke meget af, men nu er der til gengæld 28 farvestrålende glasfugle, der troner midt i bassinet.

- De har allesammen forskelligt fokus, de er på vej forskellige steder hen, og de ser forskellige ud. Det er som en gymnasieklasse: Der er plads til alle, og her holder I sammen i tre år, indtil I er flyveklare, fortolkede Jens Nielsen i sin tale ved indvielsen af det kunstværk, som gymnasiet har bestilt hos det lokale glaskunstnerpar Britta Madsen og Søren Gøttrup - som en fødselsdagsgave til sig selv.

Støvring Gymnasium fyldte nemlig 40 år i begyndelsen af skoleåret.

Britta Madsen takkede for at have fået opgaven:

- Normalt har glas og vand det ikke så godt sammen, for vandet danner jo kalk, men nu rører de jo ikke hinanden direkte. Til gengæld er det første gang, vi har prøvet at lave et stykke glaskunst, hvor der er spejling, det har været spændende.

For at få større spejleffekt er bassinet blevet malet sort på kunstnernes anmodning.

De unge er i øvrigt begyndt at bruge udearealerne meget mere, og elevrådet har indkøbt bolde og spil og en stak varme tæpper, som netop kan bruges, når man samles på bænkene omkring ”springvandet” - eller hvad det nu skal hedde.

For kort efter indvielsen havde rektor fortrudt det nye navn:

- Jeg tror, vi kalder det Fuglebadet i stedet, det er bedre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.