95-årig smed tricktyv ud

Mand i Støvring tvang falsk hjemmehjælper ud af sin lejlighed

Ole Jensen
Arkivfoto: Henrik Bo
Politi 11. december 2017 16:42 - Opdateret 11. december 2017 16:45

STØVRING/ØSTER HORNUM: En ung kvinde forsøgte lørdag formiddag at skaffe sig adgang til en lejlighed i Fredensgade i Støvring midtby under påskud af, at hun var kommunal ansat hjemmehjælper.

Men beboeren i lejligheden, en 95-årig mand, lugtede lunten og skubbede kvinden ud af sin lejlighed. For hans vanlige hjemmehjælper har nemlig selv en ekstra nøgle til lejligheden.

Efterfølgende trykkede han på sit alarmopkald til Falck, og en repræsentant for pleje og omsorgafdelingen i Støvring mødte op og hjalp den gamle mand med at politianmelde forsøget på tricktyveri.

Den 95-årige beskriver kvinden som omkring 20 år gammel, almindelig af bygning og iført hættetrøje.

Også tricktyveri i Ø. Hornum

Så sent som fredag aften omkring klokken 17 var en anden ældre borger i Rebild Kommune udsat for tricktyveri, nemlig en 82-årig kvinde på Gl. Skolevej i Øster Hornum.

Her ankom den rigtige hjemmehjælper tilfældigvis, mens manden var ved at begå tyveri i stuen hos den ældre kvinde.

Hun bad ham om at tømme sine lommer for tyvekoster inden hun alarmerede politiet. Imens stak den falske hjemmehjælper af fra adressen i Øster Hornum.

Altid ID-kort og navneskilt

Vagthavende hos Nordjyllands Politi fortæller, at der har været et par tilfælde at noget lignende i Himmerland den seneste tid samt at det typisk sker op mod jul.

Som chef for pleje- og omsorg i Rebild Kommune hører Gytte Gade ofte om tricktyveri eller forsøg på samme hos ældre borgere rundt i kommunen.

- Det sker hele året rundt, og ofte i bølger. Af samme grund optræder alle kommunalt ansatte i syge- og hjemmeplejen altid i arbejdsuniformer og med et navneskilt på brystet samt et ID kort på sig. Rebild Kommune har 35 biler, der kører i døgndrift for at udføre pleje og omsorg af ældre borgere, og de ansatte her orienterer løbende hinanden om oplysninger om tilfælde af tricktyveri eller forsøg på samme, oplyser Gytte Gade og tilføjer:

- Vi opfordrer også nyansatte til at vise deres ID kort og et synligt navneskilt og præsentere sig for de ældre når de ankommer, så disse kan være helt trygge ved den kommunale syge- og hjemmepleje.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...