Adventskrans XXL skabt i det fri

Borgerforening og menighedsråd i Kgs. Tisted bag usædvanlig ny attraktion

Ole Jensen ogTorben Hansen (foto)
Den store adventskrans på cirka syv meter i diameter er placeret i græsarealet på hjørnet af Løgstørvej og Elbjergvej i Kgs. Tisted. Et enkelt lys er i øjeblikket tændt døgnet rundt frem til søndag, hvor nummer to tændes. Lysene er to meter høje og er pvc kloakrør malet hvide.
Rebild 7. december 2017 10:49

KGS. TISTED: Det traditionelle juletræ udenfor Kgs. Tisted Kirke har i år fået selskab af en kæmpestor adventskrans med en diameter på cirka syv meter.

Bag det udsædvanlige initiativ står menighedsrådet og byens borgerforening, der i fællesskab lørdag konstruerede adventskransen.

- Det skete samtidigt med at andre stod for at rejse og pynte juletræet. Adventskransen står 50 meter fra juletræet i det grønne areal på hjørnet ud mod Løgstrøvej og er konstrueret af halmballer, grønne presenninger samt rødt nervøst velour stof som pyntebånd. De fire lys er konstrueret af to meter høje kloakrør, som er malet hvide. Min mand mand har placeret en lyskæde på toppen af hver af dem, fortæller Jonna Bisgaard som både kirkeværge for Kongens Tisted Kirke og idékvinden bag den nye usædvanlige nye attraktion i landsbyen.

Det første lys i adventskransen blev tændt søndag, og det næste vil ifølge Jonna Bisgaard blive tændt enten lørdag aften eller søndag som er 2. søndag i advent.

Præst begejstret for initiativ

Som sognepræst i Kgs. Tisted, Durup og Binderup samt nærmeste nabo til den nye usædvanlige adventskrans er Rikke Visby Wickberg meget begejstret for det lokale initiativ.

- Adventskransen markerer jo flot at der med det store lokale initiativ også sker nye ting i en landsby som her. Jeg var selv aktiv i projektet i lørdags, hvor jeg stod for at bage og servere æbleskiver og gløgg i præstegården for de involverede frivillige, da arbejdet med både juletræet og adventskransen var afsluttet. Det er nemlig også en tradition her i Kgs. Tisted, påpeger hun.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...