Børnehave krydser fingre efter positiv corona-test

Positive coronaprøver er igen blevet hverdag. Selvom man i Rebild Kommune indtil videre været forskånet for større udbrud, måtte en større flok børnehavebørn onsdag forbi testcenteret

Arkivfoto: Martin Damgård

Arkivfoto: Martin Damgård

STØVRING:Onsdag formiddag fik forældre og ansatte i børneinstitutionen Klepholm i Støvring besked om, at en medarbejder i børnehaven er konstateret smittet med Covid-19.

Alle børn og medarbejdere der var i børnehaven i mandags, hvor medarbejderen sidst var på arbejde, vurderes som som nære kontakter og skal dermed testes hurtigst. Børn og ansatte i vuggestueafdelingen har til gengæld ikke været i nærheden af den smittede. Børnehaven er normeret til 80 børn, mens vuggestuen er normeret til 40.

Det er kun den smittede medarbejder, der skal i isolation, mens mens børnene må vende tilbage til institutionen så snart, de har et negativt testsvar.

Sekretariatsleder hos Rebild Kommune, Helle Grynderup, fortæller, at man de seneste uger har oplevet flere lignende situationer.

- Lige for tiden oplever vi jævnligt smitte. Heldigvis er det ikke blevet efterfulgt af stor spredning, når der er blevet konstateret et barn eller medarbejder smittet på en skole eller i en institution. Der har vi max fundet en mere med positivt prøvesvar, og smittetilfældene har været meget spredte og uden noget egentligt mønster. Sådan er det forhåbentlig også denne gang, siger Helle Grynderup.

- Vi følger naturligvis situationen tæt, og hver gang der er blevet konstateret en smittet, har vi valgt at orientere alle forældre på hele skolen eller institutionen. Vi vil gerne være så åbne som muligt om det, så der ikke opstår snak i krogene, men man skal som forældre ikke som sådan tage særlige forholdsregler, med mindre man får et brev eller bliver ringet op, fortæller sekretariatslederen.

Trods endnu en positiv test til samlingen, ligger Rebild Kommune onsdag fortsat i den lave ende af corona-tabellen med et incidenstal på 75,1 smittede pr. 100.000 indbyggere. Den hårdest ramte nordjyske kommune er lige nu Frederikshavn med 246,5 smittede pr. 100.000.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk