Første spadestik til nyt byggeri på HCI

Kommer til at rumme 200 spisepladser i stueplan og møderum på første sal

Ole Jensen
Pedel Lars Lund Poulsen (tv) tog det første spadestik og fik efterfølgende hjælp af skolens bestyrelsesformand, Carsten Randers, da det andet stik blev taget til et nybyggeri. Det kommer til at rumme spisesal, møderum og lærerværelse. Privatfoto
Nybyggeri 2. januar 2018 10:31 - Opdateret 3. januar 2018 12:01

HAVERSLEV: Kort før årsskiftet kom en længe ventet byggetilladelse til Himmerlandscentrets Idrætsefterskole (HCI) i Haverslev.

Dermed kan skolen nu gå i gang med at bygge en helt ny bygning, som kommer til at rumme spisesal med 200 pladser i stueplan samt nyt lærerværelse, møderum med mere på førstesalen.

Den nye bygning bygges sammen med den eksisterende hovedbygning. I den forbindelse nedrives den nyeste del af den gamle spisesal, medens den ældste del inddrages til køkkenet, som dermed får en tiltrængt udvidelses og fornyelse.

Byggeri indledt nu efter nytår

Allerede på den første arbejdsdag tirsdag i det nye år tog håndværkerne fat på arbejdet, og derfor måtte man i hast arrangere et første spadestik kort inden årsskiftet.

Det blev taget af skolens pedel Lars Lund Poulsen, som er den medarbejder på efterskolen, som har været ansat i længst tid - helt præcist 25 år pr. 1. januar 2018.

Han har siden sin ansættelse i 1993 medvirket ved en lang række byggerier på skolen, heriblandt to nye elevfløje og to nye idrætshaller samt en gennemgribende modernisering af den gamle bygningsmasse.

Derfor var valget da heller ikke så svært, da bestyrelsen skulle finde en person, som kunne stikke spaden i jorden som symbol på, at det store byggeri kan gå i gang.

Klar til brug i august 2018

I det kommende halve år bruger skolen den gamle gymnastiksal som spisesal.

Det nuværende køkken kan stadig fungere frem til sommerferien, som så bruges til at færdiggøre det nye køkken og sammenbygningen med den nye spisesal.

Efter planen skal det nye byggeri kunne tages i brug, når skoleåret 2018 starter i midten af august med alle senge fyldt, når 137 elever gør deres indtog.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...