Kommuneplan gjort mere enkel og overskuelig

Udvalgsformand håber, at det vil kunne aflæses i større folkeligt engagement

Teknik- og miljøudvalgsformand Morten Lem (S) - håber at mange borgere vil komme med deres kommentarer til Rebild Kommunes kommende kommuneplan. Arkivfoto

Teknik- og miljøudvalgsformand Morten Lem (S) - håber at mange borgere vil komme med deres kommentarer til Rebild Kommunes kommende kommuneplan. Arkivfoto

En kommuneplan kan godt være en stor mundfuld for mange borgere at forholde sig til.

Det er de udmærket klar over i Rebild Kommune, men netop derfor har kommunen også lagt sig ekstra i selen, når kommuneplanen for 2021 nu sendes ud i offentlig høring.

- Vi mener selv, vi denne gang har gjort os umage for lave en mere enkel og overskuelig plan.

- Derfor håber jeg også, at der er mange borgere, der vil kigge forbi hjemmesiden, studere planen og - meget gerne - komme med kommentarer, siger formand for Rebild Kommunes teknik- og miljøudvalg, Morten Lem (S).

En kommuneplan er – kort fortalt - den plan, der udstikker de overordnede rammer for naturudvikling, byudvikling, erhvervsudvikling, anlæg, byggeri og en række andre ting.

Og som noget nyt bliver der denne gang mulighed for at komme med offentlige kommentarer til planen direkte på kommunens hjemmeside.

Høringsperioden strækker sig i første omgang frem til 14. juni, og planen er, at der i perioden skal holdes to borgermøder, hvor alle interesserede har mulighed for at møde op og få mere viden om kommuneplanen.

Desuden opfordrer kommunen foreninger, lokalråd og andre til lokalt at arrangere deres egne møder, hvor medarbejdere fra kommunen gerne møder op og drøfter de emner, der har interesse.

Først sidst på året vedtager byrådet den endelige kommuneplan, efter at planen forinden har været politisk behandlet - først i teknik- og miljøudvalget og siden i økonomiudvalget.

Det kan i øvrigt læses meget mere om kommuneplanen på kommunens hjemmeside: rebild.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.