Lyset nu slukket for Skørpings vartegn

To års forgæves kamp med Kulturstyrelsen om nødvendig tilladelse

Ole Jensen
Vandtårnet i Skørping med den planlagte LED-belysning. Fotomanipulation: Simon Loell og Kim Kaurin
Skørping 11. marts 2018 20:53 - Opdateret 11. marts 2018 21:03

SKØRPING: Planerne om at skabe en nænsom og spændende LED-belysning af det fredede vandtårn ved stationen i Skørping er nu blevet opgivet af byens Vandtårnsforening, der stod bag projektplanerne.

- Efter to års stædig kamp med Kulturstyrelsen i København og efter udflytningen i Nykøbing Falster har de givet os afslag på vores reviderede projektplaner. Det får nu foreningen til at kaste håndklædet i ringen og opgive drømmen om at få belyst det fredede flotte gamle vandtårn fra 1898, erklærer Erik Schuldt.

Han er formand for Våndtårnsforeningen, der i 2016 blev etableret af de aktive borgere i de to foreninger Kulturstationen og Kinorevuen i Skørping.

Erik Schuldt erkender at foreningen fra starten af var klar over at etableringen af en LED-belysning af det fredede vandtårn ville blive en vanskelig proces at få realiseret.

- Men drømmen om en belysning var jo oplagt, fordi vandtårnet netop er vartegnet på Skørpings opståen og udvikling som stationsby. Med en mindre garantistillelse fra Rebild Kommune var vi ellers kommet over den første forhindring, nemlig en godkendelse af belysningen fra DSB som ejer af vandtårnet. Med krydsede fingre sendte vi derfor vores lysprojekt og ansøgning til Kulturstyrelsen, som vi dog efter en længere ventetid fik afslag på, forklarer Erik Schuldt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...