Sundhed og sygdom ‑ Corona

Medarbejder på Svinget i Skørping er testet positiv for coronavirus

Afdelingen hører under ældrecentret Teglgårdsminde, og de ansatte er sendt til test. Alle beboere testes også for Covid-19

En fast vikar på Svinget er testet positiv for coronavirus. Arkivfoto: Torben Hansen

En fast vikar på Svinget er testet positiv for coronavirus. Arkivfoto: Torben Hansen

SKØRPING:En fast vikar på Svinget i Skørping, der er en afdeling under ældrecentret Teglgårdsminde i Skørping, er lørdag testet positiv for coronavirus. Det oplyser Rebild Kommune i en pressemeddelelse.

I alt er der syv beboere og 21 ansatte på Svinget. Alle medarbejdere er sendt til test for coronavirus, og Region Nordjylland tester i løbet af lørdag alle beboere for virusset. Hverken beboere eller medarbejdere - ud over vikaren - viser symptomer på at være smittet.

- På nær den smittede vikar er ingen fra personalet sendt hjem, siger den ansvarlige direktør i Rebild Kommune, Charlotte Larsen.

Styrelsen for Patientsikkerhed er blevet kontaktet. De står for at opspore smitteveje.

Afdelingen Svinget er fysisk adskilt fra Ældrecentret Teglgårdsminde, og udover en enkelt sygeplejerske, som har haft opgaver begge steder, har ingen fra Svingets ansatte haft deres gang på Teglgårdsminde.

Personalet på Svinget tager nu deres forholdsregler. Alle beboere skal opholde sig i deres egen bolig, og personalet bruger værnemidler ved enhver kontakt, indtil det er fastslået, om der er andre smittede end den ene vikar.

Pårørende til beboerne er orienteret om situationen.

- De ældre må desværre ikke få besøg, indtil der ligger et svar på de coronatest, der er foretaget, siger direktør Charlotte Larsen.

Der kan gå op til en uge, før resultaterne af de nødvendige test foreligger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.