Musikken tager magten på Operapladsen i Rebild

Arrangører satser på fuldt hus, når det søndag 8. august går løs med 2021-udgaven af Opera i Rebild

Der er stadig mulighed for at bestille picnic fra Rebildhus, men ellers er man også selv velkommen til at pakke sin egen festlige picnickurv. Privatfoto

Der er stadig mulighed for at bestille picnic fra Rebildhus, men ellers er man også selv velkommen til at pakke sin egen festlige picnickurv. Privatfoto

”Magt og afmagt” er overskriften, når årets udgave af Opera i Rebild søndag 8. august løber af stabelen i Rebild Bakker.

Dermed signalerer arrangørerne dels, at det i år er den mere alvorlige del af operarepertoiret, der præger programmet. Dels at halvandet års kulturel afmagt over for corona-pandemien nu igen er afløst af en situation, hvor det er muligt at afvikle arrangementer som ”Opera i Rebild”.

Længe så det ellers ud til, at det i år kun ville være et begrænset antal tilskuere, der ville få adgang til Operapladsen, men efter de seneste lempelser af corona-restriktionerne er antallet af billetter til salg nu på højde med tidligere år.

- Og vejret bliver selvfølgelig godt, så vi satser på at få alle billetter solgt igen i år, lyder det fortrøstningsfuldt fra Opera i Rebild-bestyrelsen, anført af Søren Steen Nielsen.

Arrangørerne har på forhånd oplevet stor publikumsinteresse, og Rold Storkro har allerede meldt udsolgt af deres skovturs-pakker.

Derimod er det stadig muligt at bestille picnic fra Rebildhus, ligesom man naturligvis selv er velkommen til at medbringe sin egen festlige picnickurv.

Som sædvanligt er det Aalborg Symfoniorkester under ledelse af Giordano Bellincampi, der leverer orkestermusikken i Rebild Bakker, og søndagens konferencier er ligeledes en god, gammel kending, nemlig skuespiller Preben Kristensen.

Operasolisterne i Rebild varierer til gengæld fra år til år.

Norske Kari Dahl Nielsen er sidste navn i rækken af solister på scenen i Rebild Bakker. Privatfoto

Norske Kari Dahl Nielsen er sidste navn i rækken af solister på scenen i Rebild Bakker. Privatfoto

I 2021 bliver det op til den italienske stjernetenor, Danilo Formaggia, at synge tenorpartierne. Det unge danske stortalent Clara Cecilie Thomsen tager sig af sopranpartierne. Russiskfødte Boris Statsenko lægger baryton-stemme til, og fjerde og sidste solist i rækken er den norske mezzosopran Kari Dahl Nielsen, som i 2017 debuterede på Det Kgl. Teater og siden har sunget partier samme sted.

Sammen synger de fire solister bl. a. uddrag fra Verdis opera ”Rigoletto”.

En anden Verdi-opera ”Otello” står ligeledes på repertoiret, og koncerten byder desuden på uddrag fra Puccinis opera ”Tosca” og Mozarts ”Bortførelsen fra Seraillet”.

I den mere muntre afdeling optræder Preben Kristensen med et potpourri fra ”Sommer i Tyrol”, og undervejs bliver der også rig lejlighed til at høre det nordjyske operakor, Coro Misto, synge under ledelse af dirigent Amanda Vandt Ellekilde.

Et hav af super energiske frivillige fra foreninger i Rebild Kommune står klar til at sørge for, at alle får en fantastisk oplevelse.

Fra 1. august er der ikke længere krav om, at publikum skal vise coronapas, men arrangørerne opfordrer nu alligevel kraftigt til, at alle bestræber sig på at overholde de sædvanlige regler med god afstand og god hygiejne.

- Som arrangører vil vi i hvert fald gøre vores til, at arrangementet forløber trygt og godt for alle, forsikrer Søren Steen Nielsen og den øvrige Opera i Rebild-bestyrelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden