Nordea-millioner varmer i Himmerland

Formand for Kinorevuen jubler - og det samme gør formanden for ”Vild med Rebild”

Henrik Bjerg, formand for Kinorevuens Venner, nærmest jubler ved tanken om, at der nu også er en halv mio. fra Nordeas ”Her bor vi”-pulje på vej til 100-sals-projekter i Skørping. Arkivfoto: Martin Damgaard

Henrik Bjerg, formand for Kinorevuens Venner, nærmest jubler ved tanken om, at der nu også er en halv mio. fra Nordeas ”Her bor vi”-pulje på vej til 100-sals-projekter i Skørping. Arkivfoto: Martin Damgaard

- Ha-ha-ha! Det er fan’me en god nyhed.

Ordene nærmest fløj ud af munden på formanden for Kinorevuen i Skørping, Henrik Bjerg, da han af Nordjyske fik overbragt nyheden om, at Nordea-fonden via sin såkaldte ”Her-bor-vi”-pulje har bevilget 500.000 kroner til den nye, multifunktionelle 100-sal i tilknytning til Kulturstationen og Kinorevuen i Skørping.

- Nordea-puljen var efterhånden vores sidste chance for at hente flere fondsmidler hjem til projektet.

- Det gør alverden til forskel for os, at der nu også er penge på vej derfra.

- Nu kan jeg med sikkerhed sige, at vi indvier 100-salen 5. marts, lyder det fra en lettere overstadig lokal biograf-fomand.

Budgettet for den nye multisal i Skørping løber i alt op i 3,5 mio. kroner, og selve de ydre rammer er allerede på plads.

Til gengæld mangler det meste af indmaden stadig at blive installeret, og havde det ikke været for den kærkomne før-julegave fra Nordea-fonden, ville Kinorevuen og Kurturstationen formentlig have været henvist til at bevæge sig ud på lånemarkedet for at hente de sidste midler hjem til færdigindretningen af 100-salen.

- Vores egen opsparing er mere eller mindre blevet spist op efter to år, hvor kulturlivet og biografbranchen i lange perioder har ligget underdrejet.

- Og de penge, vi f. eks. har sparet ved at købe brugt inventar til køkkenet i 100-salen, er allerede opvejet af stigende priser på andre områder, konstaterer en tydeligt lettet Henrik Bjerg.

”Helt utroligt”

Også i en række andre himmerlandske lokalsamfund sidder der formentlig her - godt en uge før jul - foreningsformænd med armene i vejret.

En af dem er formanden for foreningen ”Vild med Rebild”, Kersten Bonnén.

”Fantastisk. Det er helt utroligt. Jamen, det turde vi næsten ikke håbe på”, er hendes spontane reaktion på oplysningen om, at ”Vild med Rebild” nu får 447.000 kr. i støtte fra Nordeas ”Her bo vi”-pulje til etablering af skolehaver, frugthaver og sansehaver for børn i Nørager, Blenstrup, Bælum og Terndrup.

- Støtten betyder, at vi nu kan komme videre med to rigtig spændende projekter, som handler om at få mere biodiversitet og vild natur.

- Vi har allerede fået en masse friske ”unge” mennesker med. Skolerne stiller med engagerede lærere, og et af de lokale vandværker er også med og har stillet areal og vedligehold til rådighed, fortæller Kersten Bonnén i en pressemeddelelse fra Nordea-fonden.

Aarestrup får mest

I alt har Nordea-fonden over de seneste to år uddelt 125,9 mio. kroner til landets mindre lokalsamfund via ”Her bor vi”-puljen.

Her op mod jul har fonden bevilget støtte til yderligere 113 nye projekter, fordelt over hele Danmark.

20 af bevillingerne lander i Nordjylland - heraf fem i det himmerlandske.

i Rebild Kommune er der - udover ”Vild med Rebild” og 100-salen i Skørping - også penge på vej til Aarestrup Gymnastik og Idrætsforening.

Den aktive idrætsforening i Aarestrup får ikke mindre end 1 mio. kroner fra ”Her bo vi”-puljen til etablering af en ny aktivitetspavillon under navnet ”Himmerlands Friluftscentrum”.

I Mariagerfjord Kommune er der 310.000 kr. på vej til fase 2 af Mariager Idrætsklubs såkaldte Move-projekt. Penge, som ifølge ansøgningen fra Mariager skal gå til etablering af et nyt område med motionsaktiviteter ved Mariager Hallen.

Og endelig er der i Vesthimmerland 535.095 kr. på vej til brug i forbindelse med en forestående tag og facaderenovering i KulturDebathus Søttrup - den tidligere Søttrup Frimenighedskirke.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.