Nu hedder det altså Yvonnes hus

Yvonne Clemensen har indrettet det tidligere Bartholdys hus i Skørping til Bed&Breakfast-logi.- Og det er da hyggeligt, at folk kan finde mig her i lille Skørping, selvom de bor på den anden side af jordkloden, bemærker hun

Yvonne Clemensen. Foto: Helge Søgaard

Yvonne Clemensen. Foto: Helge Søgaard

Et knaldgult skilt ude ved Jyllandsgade i Skørping levner ingen tvivl: Her ligger Yvonnes Bed&Breakfast - men uden breakfast!

Yvonne Clemensen er datter af en københavnsk fabrikant og uddannet socialpædagog, et fag som hun egentlig slet ikke havde lyst til.

Derfor endte det i stedet med, at hun arbejdede med skovdrift. Det sidste som et resultat af en tid i et kollektiv, hvor hun forelskede sig og blev gift sin mand, der ejede et stort skovområde ved Suldrup.

- Det var skovdrift med alle de udfordringer, det medfører, for i 1981 væltede alle træerne i stormen, og vi gik derfor i gang med at plante juletræer og lave pyntegrønt.

- Både fordi vi skulle have noget at leve af, men især fordi jeg og min mand besluttede os for, at den skov altså skulle op og stå igen, lyder det fra Yvonne Clemensen.

- Det var svært, og det endte med at ægtefællen blev skoventreprenør og kom til at rydde op i de store mængder tømmer, der lå ned i mange år efter stormen, fortæller Yvonne Clemensen.

I dag er hun alene og købte for tre år siden det røde murstenhus på hjørnet af Jyllandsgade og Smallegade, kaldet Bartholdys hus, fordi en læge af samme navn havde boet der for mange år siden.

Skoven var i mellemtiden vokset op og kunne derfor sælges, da det blev tid til at rykke teltpælene op og starte på et nyt liv i Skørping.

Yvonne Clemensen i et af de hyggelige værelser. Foto: Helge Søgaard

Yvonne Clemensen i et af de hyggelige værelser. Foto: Helge Søgaard

Yvonnes Hus

- Huset hedder nu Yvonnes hus, som skrevet på et stort gult skilt ude ved fortorvskanten på Jyllandsgade.

- Ganske vist udlejer jeg de tidligere konsultationslokaler til forskellige behandlere, men nu er det altså Yvonnes hus, og ikke læge Bartholdys hus, lyder det med bestemthed fra Yvonne Clemensen.

Huset er stort og meget hyggeligt indrettet i en personlig og smuk stil. Og så er der rigtigt god plads, så meget at overetagen af huset er indrettet som Bed&Breakfast, hvor man altså selv skal lave morgenmad i det veludstyrede køkken i gæsteafdelingen.

Oppe under taget ligger der fire hyggelige værelser og et stort fælleslokale med sofaer, spisebord og altså morgenmadskøkkenet. Indrettet med rigtigt mange af de møbler, som Yvonne tog med fra det, om muligt endnu større hus ude i skoven ved Suldrup.

Der er mange nøgler at holde styr på. Foto: Helge Søgaard

Der er mange nøgler at holde styr på. Foto: Helge Søgaard

Holde af mennesker

- Jeg holder meget af at møde mennesker og min B&B, som vi forkorter det til, bringer mig i kontakt med rigtigt mange. Folk fra Australien, Canada, Italien og Kina har været blandt gæsterne, men der er også mange lokale beboere, som lejer et værelse til besøgende familiemedlemmer. På den måde er jeg jo med til at styrke familierelationerne, foruden at det løser problemer med pladsmangel, når man skal have overnattende gæster, lyder det fra Yvonne Clemensen, der også har folk med tilknytning til lokale firmaer boende i perioder.

- Og så har det også den kæmpe fordel, at jeg kan indkvartere en af mine døtre, der bor med mand og børn i Stockholm i Sverige. De plejer at komme flere gange om året, og så har jeg jo pladsen klar til lige at flytte ind, smiler Yvonne Clemensen.

- Gæsterne kan bruge gården på den ene side af huset, hvor der står gasgrill og havemøbler, og så kan jeg selv være lidt privat i haven og nyde udsigten til skov fra min dejlige udestue på den anden side af huset, fortæller Yvonne Clemensen.

- Begrænsningerne i rejsemulighederne og nedlukningen af samfundet har selvfølgelig betydet nedgang i aktiviteten, men jeg er jo heldigvis i den situation, at jeg ikke skal leve af det. Jeg gør det jo, fordi jeg kan lide den sociale kontakt og den dialog, der følger med - men også lidt for sjov. For det er da hyggeligt, at folk kan finde mig her i lille Skørping, selvom de bor på den anden side af jordkloden, fortæller Yvonne Clemensen med et smil.

- Faktisk forventer jeg stigende aktivitet både i takt med, at folk igen rejser og besøger hinanden, men også når eksempelvis Regan Vest åbner. Og da jeg selv holder af at rejse, så har jeg jo den fordel, at jeg bare kan lukke butikken i de uger, hvor jeg selv er på farten, slutter Yvonne Clemensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden