Nu skal Rebild Kommunes bedste portrætmalere kåres

Det hele kommer til at forløbe præcist som på tv - på markedspladsen i Skørping 14. august

Både børn og voksne kan være med, når det 14. august afgøres, hvem der er Rebild Kommunes bedste portrætmaler. Privatfoto

Både børn og voksne kan være med, når det 14. august afgøres, hvem der er Rebild Kommunes bedste portrætmaler. Privatfoto

Føler du dig som kommunens bedste portrætmaler - eller har du bare lyst til at prøve kræfter med portrætmaleri efter en kendt model.

I så fald kan du nu melde dig til konkurrencen ”Rebilds bedste portrætmaler”, inspireret af DR-programserien ”Danmarks bedste portrætmaler”.

Arrangementet er en del af kampagnen ”100 dage med kultur og idræt”, som er blevet til i et samarbejde mellem Rebild Kulturskole og kunstnergruppen ”Børsterne”.

I bedste tv-stil skal borgmester Leon Sebbelin, den ”rigtige mand”, Lindy Aldahl, journalist/ forfatter Charlotte Rørth og skuespiller/danser Helena Quist Kristensen portrætteres ved et hyggeligt, udendørs arrangement lørdag 14. august.

Det foregår på markedspladsen i Skørping, hvor alle forbipasserende er velkomne til at kigge med, hvis de i øvrigt lover ikke at distrahere malerne for meget.

Alle, som bor i Rebild Kommune eller stammer herfra, kan melde sig som deltagere i konkurrencen. Uanset om de er professionelle kunstnere, glade amatører eller nybegyndere.

For børn under 14 år er der en særlig børnekonkurrence.

De 14 – 20-årige deltager i ungekonkurrencen, og resten dyster i kategorien for voksne.

I alle tre aldersklasser udpeges vinderen af et kompetent dommerpanel bestående af billedkunstner Nils Sloth, Aalborg, billedkunstner/underviser Natalia Quattromani, Åbybro og kunsthistoriker Josephine Boesen fra Kunsthal Nord i Aalborg.

Deltagerne og alle andre er velkomne til at overvære dommernes votering og derved få et indblik i deres faglige vurdering af kunstværkerne.

Ligesom på tv må borgmesteren og de øvrige modeller hver vælge hvert et portræt, som de senere kan hænge op derhjemme.

Samtlige værker udstilles dog først et offentligt tilgængeligt sted – måske på Støvring Bibliotek, hvor kunstværkerne efter endt udstilling kan afhentes af deres ophavsmænd og -kvinder.

Sidste frist for at tilmelde sig konkurrencen er 3. august, og det gælder formentlig om at være hurtig, for der er kun plads til max. 40 deltagere.

Arrangørerne stiller staffelier, lærreder, acrylmaling og pensler til rådighed for deltagerne i børne- og ungekonkurrencen, men hvis enkelte deltagere hellere vil bruge deres eget grej eller andre materialer, tager de bare dét med.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.