Politiet ville stoppe bil til rutinetjek: Passager smed taske ud af vinduet med våben og patroner

To mænd på 19 og 32 år skal i fængsel for ulovlig besiddelse af skydevåben i Haverslev

Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

HAVERSLEV:Om natten 9. marts så politiet en bil komme kørende i Haverslev. Politibetjentene besluttede sig for at lave et rutinetjek på bilen.

Da personerne i bilen opdagede, at de havde politiet i hælende, smed personen på passagersædet en taske ud af vinduet, hvorefter bilen gassede op.

Politiet fik indhentet og anholdt personerne i bilen. Føreren var den 19-årige Dennis Christian Pedersen, og passageren var den 32-årige Peter Jøhnk Gelardi Zabell.

En politihund fandt frem til tasken, de havde smidt ud af vinduet. Tasken viste sig at indeholde et oversavet jagtgevær med tilhørende ammunition.

Begge dømt for våbenbesiddelse

De to mænd blev torsdag dømt for ulovlig besiddelse af skydevåben i Retten i Aalborg. De fik begge to og et halvt års ubetinget fængsel. Det oplyser anklagerfuldmægtig Kristina Frandsen, Nordjyllands Politi.

Den 19-årige erkendte, at våbnet tilhørte ham. Han forklarede, at han tilfældigvis havde fundet det og ikke selv havde købt det.

Den 32-årige nægtede dog, at han havde været i besiddelse af våbnet. Han forklarede, at den 19-årige blot havde bedt ham om at kaste tasken ud af vinduet.

Der blev dog fundet dna-spor fra den 32-årige på selv våbnet, og derfor blev han også dømt.

Den 19-årige fik desuden en bøde på 12.000 for narkotikakørsel, for at køre uden kørekort, for at forsøge at flygte fra politiet og for at have besiddet en springkniv.

Den 19-årige modtog sin dom og den 32-årige valgte at tage betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.