Prøvekik ind i tangoens verden

Susanne Sangill og Nick Pedersen bag søndagsworkshop i Skørping, hvor lille gruppe af par over fire timer lærte grundtrin i Argentinsk Tango

Ole Jensen ogHans Ravn (foto)
Ægteparret Jesper Lindgaard og Hanne Fuglsang fra Klarup har tidligere gået et år på tango skolen i Aalborg og synes det er spændende på workshoppen i Skørping at få genopfrisket dansetrinene i Argentinsk Tango.
Skørping 8. april 2018 18:00

SKØRPING: Søndag genlød lokalerne i den gamle valsemølle på Møllevej i Skørping af inciterende tangomusik fra højtalere, mens tre par koncentreret prøvede at danse nogle af trinene i Argentinske Tango.

Det skete under kyndig vejledning af ægteparret Susanne Sangill og Nick Pedersen.

- Vi holder i dag en fire timer lang workshop, hvor deltagerne som begyndere eller let øvede får mulighed for at lære nogle af grundtrinene og kombinationerne i Argentinsk Tango. Formålet er at lære interesserede så meget at de kan deltage på vores tangohold for let øvede her på tango skolen i Skørping, hvor undervisningen foregår hver mandag og onsdag aften, forklarer Susanne Sangill og tilføjer:

- Der er tale om en meget intensiv workshop, hvor der derfor kun er plads til maksimalt fire deltagende par.

Dagens tre deltagende par fra henholdsvis Aalborg, Klarup og Hobro er en blanding af let øvede og begyndere ud i tangodans.

Men uanset erfaring er der dyb koncentration i danselokalet, hvor Susanne Sangill og Nick Pedersen hele tiden er klar til at demonstrere, hvordan både den rette kropsholdning skal være og dansetrinene skal foregå.

Ind imellem går Nick Pedersen selv ind og overtager førerrollen over for de kvindelige deltagere i workshoppen.

- I Argentinske Tango er det nemlig altid manden, der fører og bestemmer, hvilke trin der skal danses, pointerer hun.

Efter at der er øvet halvanden time i dansetrinene i tango salonen på Møllevej i Skørping er det tid for til en tiltrængt lille pause i sidelokalet.

Det unge nybegynderpar fra Aalborg ønsker ikke at blive fotograferet eller interviewet, kun at de finder tangodansen spændende.

De to andre par er Jesper Lindgaard og Hanne Fuglsang fra Klarup samt Flemming og Nanna Sommer Schack fra Hobro.

- Vi har i forvejen gået et år på tangoskolen i Aalborg samt deltaget i tidligere workshops, fordi vi finder det meget inspirerende her at få repeteret trinene, påpeger Hanne Fuglsang.

Det andet par fra Hobro har slet ingen erfaring i at danse tango.

- Jeg har kun som ung danset almindelig standard dans, men med fire børn er det svært at afse tid om aftenen til at deltage på tangoholdene her i Skørping, erkender Flemming Schack.

- Ja jeg har godt nok fire års erfaring med mavedans for adskillige år siden. Til gengæld er det spændende og hyggeligt som nu i dag som par at være sammen om lære at danse Argentinsk Tango, fordi det er ganske nyt for os begge at lære, erklærer Nanna Sommer Schack.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...