Politik ‑ Corona

Slut med nødstyre i Rebild

Alle 25 byrådsmedlemmer samles igen - for første gang i omkring to måneder

Borgmester Leon Sebbelin - glæder sig over, at det politiske liv i Rebild nu igen begynder at nærme sig det normale. Arkivfoto

Borgmester Leon Sebbelin - glæder sig over, at det politiske liv i Rebild nu igen begynder at nærme sig det normale. Arkivfoto

I ni uger har Rebild Kommune fungeret under såkaldt nødstyre, hvor økonomiudvalget i en periode har overtaget byrådets opgaver og kompetencer, men nu er der atter udsigt til, at de lokale politikere rent fysisk kan samles igen.

Byrådsmødet 27. maj gennemføres således ved fysisk fremmøde af alle 25 byrådsmedlemmer - og dermed begynder det politiske liv i Rebild igen at ligne sig selv. Næsten da.

På grund af afstandskrav må eventuelle tilhørere overvære onsdagens byrådsmøde i Støvring fra et tilstødende lokale, hvortil lyden fra byrådsmødet transmitteres.

Af samme grund kan den traditionelle spørgetid ikke gennemføres, men til byrådsmødet i juni forventer kommunen til gengæld, at såvel logistik som teknik muliggør tilstedeværelsen af tilhørere - og muligheden for at stille spørgsmål i spørgetiden.

Alt i alt er det en yderst tilfreds borgmester, der noterer sig, at tingene roligt og sikkert bevæger sig i den rigtige retning.

- Jeg ser virkelig frem til at vi igen kan mødes fysisk, hele byrådet – naturligvis med afstand og andre forholdsregler.

- Det har fungeret fint med nødstyret – og tak til alle i byrådet for det – men det er ikke optimalt.

- Vi skal være 25 byrådspolitikere rundt om bordet, når vi træffer beslutninger, men ligesom resten af samfundet, bevæger vi os roligt og sikkert mod normalen.

– Der er gang i skoler og dagtilbud, vi har fået åbnet for udebesøg på ældrecentrene, og snart kan vore foreninger og mange frivillige forhåbentlig igen begynde at blomstre igen, siger Leon Sebbelin.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.