Uddannelsesråd med nyt ungt blod

Folkeskoleeleverne i Rebild er nu også blevet repræsenteret

Uddannelsesråd Rebild fotograferet efter at rådet netop har fået en ungdommelig saltvandsindsprøjtning, fra venstre: Anne Marie Johansen, elevrepræsentant, Støvring Gymnasium. Jens Nielsen, rektor, Støvring Gymnasium. Jens Skov Jørgensen, ungdomsskoleleder. Simon Thulstrup Jensen, elevrepræsentant, ungdomsskolen, Peter Pilgaard, FGU (Forberedende Grunduddannelse). Thøger Elmelund Kristensen,  formand for Uddannelsesråd Rebild, Sarah Balle Aaen, elevrepræsentant, formand for fælleselevrådet, Thomas Simoni Thomsen, byrådsmedlem, Lene Hvilsom Larsen, centerchef for Børn og Unge, Inger Poulstrup, Leder af Ungeenheden og Ann Frederiksen, Centerchef for Arbejdsmarked. Foto: Rebild Kommune

Uddannelsesråd Rebild fotograferet efter at rådet netop har fået en ungdommelig saltvandsindsprøjtning, fra venstre: Anne Marie Johansen, elevrepræsentant, Støvring Gymnasium. Jens Nielsen, rektor, Støvring Gymnasium. Jens Skov Jørgensen, ungdomsskoleleder. Simon Thulstrup Jensen, elevrepræsentant, ungdomsskolen, Peter Pilgaard, FGU (Forberedende Grunduddannelse). Thøger Elmelund Kristensen, formand for Uddannelsesråd Rebild, Sarah Balle Aaen, elevrepræsentant, formand for fælleselevrådet, Thomas Simoni Thomsen, byrådsmedlem, Lene Hvilsom Larsen, centerchef for Børn og Unge, Inger Poulstrup, Leder af Ungeenheden og Ann Frederiksen, Centerchef for Arbejdsmarked. Foto: Rebild Kommune

Formand Thøger Elmelund Kristensen var ekstra glad, da Uddannelsesråd Rebild forleden holdt møde - og det var der en ganske særlig grund til.

For første gang var dem, det hele handler om, nemlig også med til mødet om, hvordan der lokalt kan skabes et endnu bedre samspil mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne.

Problemet har hidtil været at finde nogle unge, der var parate til at engagere sig i arbejdet, men efter at der nu er blevet oprettet et fælleselevråd for kommunens folkeskoler, har fire unge nu meldt sig under fanerne i uddannelsesrådet.

- Jeg er utroligt glad for, at der nu er kommet nogle af hovedpersonerne med i rådet.

- Rådets fornemste opgave er jo at drøfte uddannelse af de unge - med de unge, og jeg er helt overbevist om, at vi nu får en mere åben debat og vigtigst af alt; at der er nogen der stiller de gode, kritiske spørgsmål. For eksempel ”hvorfor gør vi tingene på denne måde?” og ”hvordan giver dette værdi for unge mennesker?”

- Det er ganske vist de politiske udvalg, der træffer beslutningerne om skole og uddannelse, men uddannelsesrådet kommer med sparring og kvalificerede input, påpeger Thøger Elmelund Kristensen, der som byrådsmedlem bl. a. også sidder som formand for kommunens børne- og familieudvalg.

En af de nye unge i uddannelsesrådet er Sarah Balle Aaen, som også er formand for det fælleskommunale elevråd.

Også hun glæder sig over, at der nu er kommet unge med i udvalget.

- Det er bl. a. i uddannelsesrådet, vi kan drøfte, hvad der er godt - og hvad der kan blive endnu bedre.

- Det er vigtigt, at vi ser på elevernes individuelle behov og sætter ind med hjælp og støtte lige der, hvor den enkelte har brug for det.

- Vi skal passe på, at det hele ikke bliver for kasseagtigt og vigtigst af alt: Vi skal sørge for, at det ikke bare bliver snak, men at der også kommer noget handling på bordet! erklærer Sarah Balle Aaen.

I uddannelsesrådet sidder der - foruden de unge - også repræsentanter fra Rebild Kommune, 10. klassecenteret, Ungdomsskolen, Støvring Gymnasium, FGU (Forberedende Grunduddannelse) og HEG (Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser).

Udover at rådgive politikerne har Uddannelsesråd Rebild også en koordinerende rolle i forhold til skoler, politikere, forvaltning og ungeindsats og har i det hele taget fokus på samarbejdet på området.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden