Dramatisk alarm: Ild i mand

Det var dog knap så dramatisk, da beredskabet nåede frem til ældreboliger i Haverslev

Foto: Jan Pedersen

Foto: Jan Pedersen

HAVERSLEV:Det lød dramatisk, da den første alarm om en brand i en ældrebolig på plejecenteret Haversdal i Haverslev indløb søndag ved middagstid.

– Alarmen lød på “ild i mand”, så der blev naturligvis rykket med fuld fart både hos beredskab og politi, konstaterer vagtchef hos Nordjyllands Politi, Bruno Brix.

Og der blev ligeledes rekvireret lægehelikopter i tilfælde af alvorlige forbrændinger hos manden. Den kom dog ikke i aktion.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der var ild i tøjet hos en ældre herre i en ældrebolig på Dahlsensvej i Haverslev, men det var knap så dramatisk, som alarmen lød.

– Vi fik alarmen via det automatiske alarmsystem, som er installeret i ældreboligerne, oplyser indsatsleder René Nikolajsen, Nordjyllands Beredskab i Rebild Kommune.

Manden, der sidder i kørestol og var udstyret med et såkaldt rygetæppe, havde tabt en cigaret, så den havde ramt ham i venstre side af brystet, der hvor skjortelommen sidder, og så var der gået ild i hans tøj.

Stor ros til personale

René Nikolajsen roser personalet i ældreboligerne for en lynhurtig og snarrådig indsats.

– Allerede da vi var på vej mod Haverslev, fik vi at vide, at branden var slukket igen. En kvindelig plejer havde hurtigt fundet frem til manden. Hun greb et glas isvand, der stod på et bord og slyngede det på ilden i mandens tøj, så ilden gik hurtigt ud. Og så begyndte hun og det øvrige personale ellers en brandsårsbehandling, som ambulancepersonale og læge så overtog, da de ankom. Men vi kørte også derud rutinemæssigt og tjekkede, at alt var, som det skulle være efter branden, fortæller indsatslederen.

Manden, der havde fået brandsår i venstre side af brystet og venstre arm, blev kørt i ambulance til behandling for forbrændingerne på Aalborg Universitetshospital.

– Havde vi ikke haft det automatiske brandalarmeringssystem og havde personalet ikke reageret så hurtigt, så var det nok en anden historie, vi skulle have fortalt, siger René Nikolajsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.