Receptionist: Voldtægtsoffer var drivvåd og bange

Hun kastede sig til jorden og græd, fortæller vidne, som hjalp kvinde efter brutalt havneoverfald i København.

En 23-årig kvinde var gennemblødt og dybt rystet, da hun en tidlig morgen i december sidste år søgte hjælp i receptionen på Marriott Hotel i København.

Det fortæller en mandlig receptionist torsdag i Københavns Byret.

- Hun var i chok. Hun var våd, og hun var skadet på knæene og blødte. Hendes øjne var vildt opspilede, som om hun havde været udsat for noget meget voldsomt, siger han.

I Københavns Byret fortsætter en nævningesag, hvor en 34-årig mand blandt andet er tiltalt for drabsforsøg, voldtægt og grov vold.

Det alvorligste forhold - drabsforsøget - skal have fundet sted tidligt om morgenen søndag 7. december sidste år.

- Ved femtiden om morgenen hørte jeg en eller flere personer, der skreg. Jeg kunne høre, at det var skrig, der tydede på lidelse. Jeg hørte råb om hjælp, siger receptionisten.

- Jeg går ud fra disken, og jeg ser en pige, der er på vej ind. Hun var foroverbøjet, og hun var komplet våd. Det første, hun gjorde, var, at hun kastede sig til jorden og begyndte at græde, siger han.

Kort tid forinden - ved Kalvebod Brygge i København - blev den 23-årige kvinde ifølge anklageskriftet overfaldet, slået bevidstløs og forsøgt voldtaget i en skurvogn.

Fra skurvognen slæbte den 34-årige gerningsmand angiveligt sit offer hen til havnekanten og kastede den alkoholpåvirkede kvinde i vandet.

Den tiltalte stod - hævdes det - passiv ved havnekanten og iagttog kvinden uden at hjælpe hende eller at tilkalde hjælp.

Politiet har tidligere oplyst, at kvinden spillede død i vandet, hvilket fik overfaldsmanden til at forlade stedet. Herefter reddede den unge kvinde sig selv op af det kolde vand.

Ifølge receptionisten på Marriott Hotel holdt der en kø af taxaer foran hotellet, da pigen kom ind i receptionen.

- Det undrede mig lidt, at taxachaufførerne udenfor ikke gjorde noget, siger han.

Politi og ambulance blev herefter tilkaldt, og personalet forsøgte at berolige kvinden, fortæller receptionisten.

Den tiltalte nægter sig skyldig. Han er tidligere dømt i Østre Landsret for en tredobbelt voldtægt, som gav ham en fængselsstraf på seks år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.