Red Barnet vil åbne butik i Hjørring

Foto: Louise Dyring

Foto: Louise Dyring

Brugte barnevogne, flyverdragter og legetøj er alt sammen noget, man kan finde på hylderne, hvis Red Barnets lokalforening i Hjørring når i mål med drømmen om at åbne en genbrugsbutik til børn. En håndfuld ildsjæle er klar til at gå i gang, men de mangler frivillige ledere, der vil gå forrest og være med til at drive butikken.

Genbrugsbutikker er en god mulighed for Red Barnet for at samle penge ind til de børn, der har allermest brug for hjælp. Derfor vil organisationen over de kommende år åbne en række nye genbrugsbutikker i Danmark. I oktober åbnede Red Barnets butik nummer 14, og lokalforeningen i Hjørring håber, at en af de næste butiksåbninger kommer til at foregå netop i Hjørring.

- Vi søger to-tre ledere, der kunne tænke sig at gå forrest og blive en del af vores fællesskab om butikken. De skal være med til at gøre butikken til det foretrukne børnested i byen. Her skal man kunne købe kvalitetstøj, legetøj, klapvogne og børnemøbler, mens ungerne kan lege og udfolde sig i butikken, siger formand for Red Barnets lokalforening i Hjørring, Lisa Pedersen, som glæder sig at komme i gang.

Det er Red Barnets erfaring fra de øvrige butikker, at rigtig mange gerne vil være en del af det sociale og hyggelige fællesskab, det er at drive en genbrugsbutik.

- Vi håber, at der sidder nogen i det nordjyske og drømmer om at være med til at starte en butik op, gennemtænke indretning og hjælpe en rigtig god sag. I vores butik vil det blive muligt at få gode børnevarer til billige penge. Det ved jeg, at mange familier vil se som en god mulighed. Genbrug forbedrer ganske enkelt familiernes økonomi og mindsker samtidig ressourcespild. Det er der heldigvis rigtig mange, der støtter op om, siger Lisa Pedersen.

Red Barnet kalder konceptet for genbrugsbutikkerne BARN til BARN. Det betyder, at familier kan aflevere deres børns brugte tøj, legetøj og udstyr og give det videre, så andre børn kan få glæde af det til en fornuftig pris. Overskuddet fra butikkerne går til arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn lokalt, nationalt og internationalt. Det betyder, at genbrugsbutikken er med til at støtte de lokale projekter for udsatte børn i lokalområdet, som Red Barnets lokalforening i Hjørring driver.

Lokalforeningen i Hjørring håber, at en genbrugsbutik bliver en realitet. Foreningen har i forvejen en familieoplevelsesklub for familier, som er økonomisk eller socialt udsatte og derfor har brug for et tiltrængt åndehul i hverdagen. Her arrangerer lokalforeningen alt fra skovture og oplevelsesture i zoo til hyggeeftermiddage med kreativt værksted. Derudover arrangerer foreningen også landsindsamling. 25 procent af overskuddet i genbrugsbutikken vil gå til lokale aktiviteter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.