Danmark

Redaktionschef vil have flere jyder i blå bog

Vi skal have flere dygtige folk fra provinsen med.

Redaktionschef vil have flere jyder i blå bog

Kraks Blå Bog, der torsdag er udkommet i nyeste udgave, er godt fyldt op med københavnere.

Derfor beder redaktionschef ved Gads Forlag, Hanne Dal, befolkningen om hjælp til også at spotte talenterne uden for hovedstaden:

- Vi vil meget gerne have, at folk sender velbegrundede forslag ind til os, siger hun.

- Det kan godt være, at der er nogen brancher eller geografiske ting, der gør, at vi ikke nødvendigvis får øje på de dygtige folk, der er. Der er naturligvis en tendens til, at det er lidt københavnerbaseret, fortsætter hun.

Ud af de i alt 304 nyoptagne personer i opslagsværkets 2013/2014-udgave er 72 procent bosat på Sjælland eller Bornholm.

Til gengæld er kun 15 procent fra Jylland, mens de fynske personligheder fra det offentlige, kultur- og erhvervslivet kun udgør tre procent.

- Mange institutioner inden for det offentlige, kultur og politik er centreret herovre (i København, red.). Det kan vi jo ikke ændre på. Men vi vil meget gerne også have de dygtige danskere, der ikke bor i København, med, siger Hanne Dal.

2013-14 udgaven rummer i alt 304 nyoptagne, heraf 110 kvinder.

I omfang er udgaven den største nogensinde - i alt 1512 tætskrevne sider - med levnedsbeskrivelser for i alt 8322 personer, der har præsteret noget særligt eller haft en stor betydning inden for deres fag.

Fra den politiske verden er nogen af de nye tilføjelser blandt andre erhvervs- og vækstminister, Annette Vilhelmsen (SF) og forhenværende kuglestøder Joachim B. Olsen (LA).

Også kulturlivet er bredt repræsenteret dette år. Inden for det felt er blandt andre skuespiller Birgitte Hjort Sørensen og komikerne Andreas Bo og Lars Hjortshøj optaget i bogen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.