Redaktør: Betændt diskussion blusser op med dagpengetal

Knap 17.000 mennesker mistede retten til dagpenge sidste år. Det er skidt for både regering og opposition.

50.648.

Det er tallet, der kan gøre det svært for Helle Thorning-Schmidt (S) at holde fast i statsministerstolen, for det er antallet af danskere, der har mistet retten til dagpenge de seneste to år.

Det nye tal stammer fra en opgørelse fra AK Samvirke, a-kassernes organisation, fredag og dermed blusser en betændt og ubehagelig diskussion for Socialdemokraterne op på ny, lyder det fra Informations politiske redaktør, Casper Dall.

- Tallet gør ondt på Socialdemokraterne på to måder. Det er et højt antal af personer, men det gør også ondt, fordi dagpengediskussionen bliver aktiveret igen, og den diskussion er aldrig sjov for partiet, siger Casper Dall.

- Vel har Helle Thorning på partikongressen sagt, at man ønsker nyt dagpengesystem, men hun mangler at fremlægge, hvad, hun ønsker, der skal erstatte det nuværende, og den diskussion er S-toppen ikke klar til at tage, uddyber han.

SF og Enhedslisten har på baggrund af de nye tal allerede krævet, at regeringen må komme med en løsning, inden der bliver udskrevet valg til Folketinget, men Lennart Damsbo-Andersen, arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne, har over for Jyllands-Posten afvist en lynløsning.

For venstrefløjen kommer tallene da også belejligt.

- Det er helt sikkert vand på SF og Enhedslistens mølle, og tallene aktiverer både deres kampagne og det budskab, som de længe har kørt med.

- De vil fortsætte helt frem til valget, fordi dagpengene er et af de store temaer i valgkampen, og det er en mulighed for dem for at køre hårdt på forskellen mellem dem og regeringen, siger Casper Dall.

Yderligere kan en dagpengediskussion med nyt afsæt endnu en gang illustrere uenighederne internt i regeringen mellem Socialdemokraterne og De Radikale.

Tallene er dog heller ikke behagelig læsning for den borgerlige blok.

- Dagpengeproblematikken har også grene ind i blå blok, fordi Dansk Folkeparti også meget gerne vil ændre på dagpengesystemet. Det betyder, at dagpengereformen også er noget, som Lars Løkke Rasmussen (V) vil være nødt til at forholde sig til, hvis DF skal lægge stemmer til en borgerlig regering, siger Casper Dall.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.