Redaktør: Østergaard sætter Radikale over regeringen

Morten Østergaards udspil om boligskat kommer af hensyn til hans parti - ikke hans regering, siger Casper Dall

Når De Radikales leder, Morten Østergaard, går i offensiven med ønsket, om at boligskatten skal følge lønudviklingen, er det mere af hensyn til sit partis meningsmålinger end til regeringens. Der vurderer politisk redaktør på Information, Casper Dall.

- Da regeringen ikke stod til at blive genvalgt, kunne man sagtens have ham mistænkt for at have mere fokus på det radikale projekt end regeringens overlevelse.

- Nu synes jeg, at det er tydeligt, at han dyrker det at være radikal leder mere end at være vicestatsminister.

Grunden, til at Morten Østergaards melding om boligskatten er farlig for regeringssamarbejdet, er ifølge Casper Dall, at den kaster lys på forskellene mellem hans og Socialdemokraternes reformiver.

- Det giver de borgerlige mulighed for at udstille den soleklare uenighed, der er. Også fordi Helle Thorning-Schmidt siger, at hun vil lede en reformregering, men samtidig blankt afviser alt, hvad Morten Østergaard kommer med af reformer, mener Casper Dall.

- Det er et paradoks i det samarbejde. Hverken Helle Thorning-Schmidt eller Bjarne Corydon kan nævne én reform, de vil lave i den reformregering, de vil lede.

Når Morten Østergaard alligevel vover pelsen, er det, fordi De Radikales dalende støtte kan komme til at koste partiet dyrt – selv i tilfælde af en valgsejr til rød blok.

- Alt andet lige vil det afspejle sig i et nyt regeringsgrundlag og en ny ministerfordeling, at De Radikale er blevet et noget mindre parti, hvis meningsmålingerne holder stik, forklarer Casper Dall.

Det bliver en svær vælgerjagt, som Morten Østergaard nu går på, mener Informations politiske redaktør.

- Den reformkurs, som De Radikale stod for i 2011, gav meget god mening. Nu har Østergaard selv været ude og proklamere et opsving, siger Casper Dall.

- Så har vælgerne måske svært ved at forstå, hvorfor man skal fortsætte med reformerne. Det er en svær kommunikationsopgave, Østergaard har givet sig selv.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.