Redaktør om rød medvind: Venstre har et ledelsesproblem

Rød medvind i målinger op til sommerferien overrasker ikke politisk redaktør på Weekendavisen, Arne Hardis.

Redaktør om rød medvind: Venstre har et ledelsesproblem

Regeringen kan fortsat kun med nød og næppe skimte den borgerlige opposition ude i meningsmålingernes horisont.

Men ifølge Voxmeters sidste måling for sommerferien, er blå bloks forspring næsten halveret fra 12,4 procentpoint til 6,6 procentpoint på bare fire uger.

I målingen passerer Socialdemokraterne for første gang siden februar i år de 20 procent af stemmerne, mens det altdominerende oppositionsparti, Venstre, dykker under 30 procents tilslutning for første gang siden umiddelbart efter folketingsvalget.

Og den bevægelse kommer ikke bag på Weekendavisens politiske redaktør, Arne Hardis.

- Det ville faktisk være lidt ejendommeligt, hvis Venstre ikke var gået noget tilbage, og Socialdemokraterne noget frem i forhold til sidste gang, siger han.

- For Socialdemokraterne gælder det, at de har fået lagt deres allerstørste konkrete politiske problem død med dagpengeløsningen. Problemet er blevet demonteret og kørt ud på fjernlageret, siger han.

- Omvendt har Venstre på den ene side virket som et parti, hvor det ledelsesmæssigt sejler noget. Der meldes forskelligt ud om politisk følsomme emner, lyder det fra Arne Hardis.

Han henviser blandt andet til den senere tids udmeldinger om brugerbetaling i det offentlige.

Her lagde Venstre i første omgang ud med, at man var parat til at lade en kommission se på brugerbetaling, men allerede samme dag trak partiet i land med en forklaring om, at forslaget var blevet fejlfortolket af omverdenen.

Men i sidste uge blev tanken om brugerbetaling så luftet igen.

- Offentligheden begynder naturligt at interessere sig for, hvordan Venstre egentlig vil lave nulvækst i den offentlige sektor uden, at det populært sagt kommer til at gøre ondt på nogen, påpeger Arne Hardis, der også lægger vægt på, at der er kiler i det blå broderskab.

- De andre borgerlige partier har en selvstændig interesse i at lægge pres på Venstre, fordi mange af de stemmer, de selv er på jagt efter lige nu, er deponeret hos Lars Løkke Rasmussen.

- Venstre kommer under politisk pres, uden at man har indtryk af, at der foregår en ledelse af partiet, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.