Udland

Redaktør: Romney-møde skal bygge bro til Trumps kritikere

Trods rygter er det usandsynligt, at Mitt Romney bliver udenrigsminister for Donald Trump, mener Anders Agner.

U.S. President-elect Donald Trump and former Massachusetts Governor Mitt Romney emerge after their meeting at the main clubhouse at Trump National Golf Club in Bedminster Foto: Reuters/Mike Segar

U.S. President-elect Donald Trump and former Massachusetts Governor Mitt Romney emerge after their meeting at the main clubhouse at Trump National Golf Club in Bedminster Foto: Reuters/Mike Segar

USA's kommende præsident, Donald Trump, er ved at lægge puslespillet for sit ministerhold.

Der skal findes plads til både loyale støtter og potentielle brobyggere, som kan lægge låg på den interne kritik, der er af Trump i Det Republikanske Parti. Og Mitt Romney kan være en af brikkerne til at samle partiet.

Romney har været en af Trumps skarpeste kritikere, men de to mødtes lørdag. Dermed sender Donald Trump et signal til sine modstandere om at lade fortid være fortid.

Det vurderer USA-kender Anders Agner Pedersen, der er redaktør på netmediet Kongressen.com.

- Fra Trumps side er signalet, at han gerne vil række ud til den del af partiet, der har været meget, meget kritisk over for ham i valgkampen, siger Anders Agner.

- Ved at mødes med Mitt Romney, mødes Trump med en af sine argeste kritikere. Og der er andre i partiet, som har det på samme måde som Romney. Dem forsøger han at komme i møde, lyder det videre.

Et af de rygter, der de seneste dage har fået politikerne i Washington til at spidse ører, handler om Donald Trumps overvejelser om at udpege netop Mitt Romney som sin udenrigsminister.

Rygtet fik med mødet lørdag ekstra tyngde, men Anders Agner anser det alligevel for usandsynligt, at Romney, der har kaldt Trump både farlig og en svindler, kommer til at få den skalp.

- Det er et longshot at forestille sig, at Romney bliver udenrigsminister, siger Anders Agner, der også har svært ved at se Romney takke ja til tilbuddet.

- Når vi ser på den heftige kritik, som Romney har fremført mod Trump tidligere, vil det være opsigtsvækkende, hvis han pludselig laver en kovending af den størrelse og pludselig siger ja til at blive Trumps udenrigsminister.

På mødet lørdag diskuterede de to republikanere fremtiden. Romney ville ikke svare på, om han er blevet tilbudt en post i den kommende regering, men har bekræftede, at udenrigspolitikken var på dagsordenen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.